Kuva: Fotolia

Älä jätä väliin lämmittelyä tai kopioi muita - lue, mitä tapoja Personal Trainerit inhoavat salilla

05.12.2015 19:15 - Tiina Svensk

Millaiset asiat saavat valmentajat kavahtamaan saliympäristössä?

Jokainen säännöllisesti salilla treenaava tietää kuntosaleilla vallitsevan kirjoittamattoman salietiketin. Esimerkiksi painoja ei saa koskaan jättää tankoon oman treenin jälkeen, vaan ne on palautettava paikoilleen seuraavia treenaajia varten.

Fitness Magazine -sivu listasi asiat, jotka saavat Personal Trainereiden niskavillat nousemaan pystyyn saliympäristössä. Sorrutko sinä treenatessasi seuraaviin:

Lämmittelyn väliin jättäminen: Lämmittely on tärkeä osa treeniä, sillä se ennaltaehkäisee mahdollisia vammoja ja lämmittää kehoasi varsinaista treeniä varten. Sen vuoksi lämmittelyä ei kannata koskaan jättää väliin, vaikka mielesi tekisikin suunnata suoraan varsinaisen treenin pariin. Kaiken lisäksi lämmittely auttaa sinua suoriutumaan paremmin salitreenistäsi.

Staattiset venytykset ennen painojen nostamista: Staattiset venytykset haittaavat treeniäsi, joten säästä ne vasta treenin jälkeen tehtäviksi, palauttaviksi venytyksiksi. Ennen maastavetoa kannattaakin tehdä dynaamisia venytyksiä sen sijaan. 

Hitaan cardion tekeminen pitkään: Käveletkö matolla puoli tuntia ennen tai jälkeen lihaskuntotreeniäsi? Aerobinen treenaaminen on olennainen osa toimivaa treenisuunitelmaa, mutta se kannattaa tehdä järkevästi: aikaa säästäen ja tehokkaasti.

Saman ohjelman toistaminen kuukaudesta toiseen: Jos haluat nähdä tuloksia, sinun on vaihdettava ohjelmaasi tietyin väliajoin. 

Ainoastaan vatsojen tekeminen keskivartaloa treenatessa: Vaikka tekisit keskivartaloa polttelevan treenin, et pääse nauttimaan treenin tuloksista, jos et muista polttaa rasvaa. Näkyvät vatsalihakset saat vain, jos teet myös aerobista treeniä.

Muiden kopioiminen: Älä kopioi treenikaveriasi tai toista salilla treenaavaa henkilöä, sillä jokainen on erilainen. Samalla tapaa jokaisen lähtötaso poikkeaa toisen aloituspisteestä, ja sen vuoksi toisen treenejä ei kannata kopioida. Vinkkien kysyminen sen sijaan kannattaa, ja ammattilaiset osaavat neuvoa juuri sinulle sopivan salitreenin.

Lähde: Fitness Magazine

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat