Kuva: Fotolia

Mietityttääkö anaaliseksi? 4 asiaa, jotka kannattaa muistaa

25.12.2015 22:15 - Emma Ylistalo

Seksuaaliterapeutti antaa vastauksen useimpia askarruttavaan kysymykseen.

Olit sitten jo kokeillut anaaliseksiä tai olet kiinnostunut kokeilemaan sitä, se on aihe, joka herättää paljon kysymyksiä. Paljon pohdittu asia on, voiko anaaliseksi saada aikaan pysyviä vaurioita? Seksuaaliterapeutti Ian Kerner antaa vastauksen tähän paljon pohdittuun kysymykseen.

Hän ei ole kuullut, että kenenkään peräsuoli olisi venynyt pysyvästi anaaliseksin takia, mutta se voi tapahtua sulkijalihakselle.

- Tämä lihaksen on tarkoitus pitää uloste sisällä, joten sulkijalihas voi heikentyä, Kerner kertoo Women's Health -sivustolle.

Tämän takia ei kuitenkaan tarvitse luopua anaaliseksistä. Kegelin harjoitukset, jotka ovat kuuluisia siitä, että niitä tekemällä voi vahvistaa lantionpohjaa ja näin myös orgasmiaan, auttavat myös sulkijalihakseen.

Muista nämä:

Vaikka anaaliseksi onkin turvallista takapuolen lihaksille, on muutama asia, jotka Kernerin mukaan kannattaa huomioida.

Käytä liukastetta

Suurin vaara on se, että peräsuoli ei luista tarpeeksi ja kudos on herkkä, joten se voi aiheittaa helposti kivuliaita nirhaumia. Liukasteen puute voi myös aiheuttaa peräpukamia, joten pidä huoli, että liukastus on hoidossa.

Rentoudu

Jos olet kireä, luultavasti peräsuolesi on myös. Tämä taas voi johtaa kipuun ja nirhaumiin, joita kukaan ei varmasti halua.

Käytä kondomia

Tiedät varmastikin, että kondomin käyttö on tärkeää turvallisen seksin takia, mutta se on erityisen tärkeää myös anaaliseksissä. Peräaukossa on paljon bakteereita, jotka leviävät helposti. Haluat varmasti estää häntä saamasta noita bakteereja ja samoin myös tartuttamasta niitä sinulle.

Huomioi sairautesi

Jos sinulla on ärtyvän suolen oireyhtymä, anaaliseksi ei välttämättä ole sinua varten. Anaaliseksi saattaa laukaista kohtauksen, joka aika varmasti tappaa myös halut.

Kernerin mukaan tärkeintä on muistaa, että jos jokin asia tuntuu väärältä, se myös luultavasti on väärin. Jos tunnet minkäänlaista ärsytystä takapuolessasi, kannattaa antaa sille lepoa.


Lue myös: Nainen, haluatko helpottaa orgasmin saantia? Tuore tutkimus ehdottaa anaaliseksiä

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat