Kuva: Fotolia

Kissan kehräyksen parantava voima - lue uskomattomat terveyshyödyt

29.12.2015 13:15 - Tiina Svensk

Kissan kehräyksen rauhoittavalla äänellä on myös uskomattomia terveyshyötyjä.

Kissan kehräämistä ei ole ainoastaan rauhoittavaa kuunnella, vaan sillä on myös paljon terveydelle hyödyllisiä vaikutuksia. Higher Perspective -sivusto uutisoi tutkimuksesta, jossa selvitettiin kehräämisen vaikutuksia terveyteen. Kissan kehrääminen värähtelee 20-140 Hz:n taajuudella, ja tuo taajuus on yhdistetty usein terapeuttisten äänten taajuuteen.

Vähentää riskiä sydänkohtaukseen

Higher Perspectiven uutisen mukaan kissanomistajilla oli 40 prosenttia pienempi riski saada sydänkohtaus kuin henkilöillä, joiden kotona ei kissaa asusta. Syy tähän voi johtua siitä, että kissan kehräys alentaa stressiä ja helpottaa hengenahdistusta - niin kissoilla kuin ihmisillä.

Stressin alentamiseen vaikuttaa myös se, että kehrääminen madaltaa verenpainetta ja rauhoittaa siten olotilaa. Kehräyksen terveyshyödyt eivät kuitenkaan jää ainoastaan stressinhallinnan tasolle.

Helpottaa murtuneiden luiden parantumista

Kissan kehräämisen värähtely auttaa myös tulehdusten hoidossa ja vammojen paranemisessa: värähtely nopeuttaa lihasten palautumista niin treenistä kuin pienistä vammoista.

Kehrääminen nopeuttaa myös luumurtumien paranemista, sillä 25-50 hertsin taajuudella värähtelevät äänet vahvistavat luita ja nopeuttavat murtumien paranemista. Seuraavaksi paras taajuus on 100-200 hertsiä. Jos siis haluat nopeuttaa toipumistasi, kannattaa viettää aikaa oman kissan kanssa.

Lähde: Higher Perspective

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat