Kuva: Fotolia

Tarvitsetko uusia rutiineita aamuihisi? 3 merkkiä kertovat

03.01.2016 19:15 - Emma Ylistalo

Jos sinulla on aamusta lähtien kiire, tarvitset erilaisen aloituksen päivällesi. Ohjeiden avulla saat muutettua aamusi oikeaan suuntaan

Harvat meistä ovat tehokkaita heti aamusta. Varsinkin talviaikaan aikaisin herääminen on hankalaa. Juuri tämän takia kannattaa kiinnittää hieman enemmän huomiota omiin aamurutiineihinsa. Lue alta kolme merkkiä siitä, että sinun on aika keskittyä aamuihisi.

1. Sinulla on aamusta lähtien kiire

Olet koko ajan myöhässä ja sinusta tuntuu, ettei koskaan ole tarpeeksi aikaa. Vai oletko aikatauluttanut koko päiväsi minuutilleen?

Toimi näin: Rentouta itsesi heräämällä aikaisemmin. Jos tuntuu liian vaikealta herätä heti 15 minuuttia aikaisemmin, aloita nousemalla viisi minuuttia aiemmin. Valmistele aamusi jo edellisenä iltana niin valmiiksi kuin mahdollista. Valitse vaatteet, valmistele aamupala ja pakkaa laukkusi. Karsi myös aamuistasi kaikki turha.

2. Olet yliväsynyt aamuisin

Sinun on hyvin vaikea saada itseäsi toimimaan aikaisin, joten aamurutiinisi sisältävät ainoastaan pakollisen. Et ehkä koe olevasi aamuihminen tai nukut huonosti. Olet saattanut olla aikaisemmin virkeämpi, mutta lähiakoina olet ollut erityisen väsynyt aamuisin.

Toimi näin: Laadukkaat yöunet ovat paras ratkaisu tähän. Lue täältä ohjeet, kuinka voit parantaa untasi. Jos uni ei ole ongelma, kokeile muutamaa kikkaa, joilla voit saada helposti lisäenergiaa aamuihisi. Aamusuihku, lasillinen vettä ja valo tuovat heti hieman energiaa väsyneisiin aamuihin. Liikunta on myös hyvä tapa herätellä itsensä päivään ja jo viiden minuutin jooga tai punnerrukset auttavat.

3. Olet stressaantunut heti aamulla

Aamut voivat olla vaikein aika päivästä, jos edessä on paljon stressaavia asioita. Haasteisiin varautuminen luo jännitystä ja stressi ei todellakaan ole hyvä motivaattori saada itseään ylös sängystä aamuisin.

Toimi näin: Älä katso puhelimestasi viestejäsi tai sosiaalista mediaa ensimmäisenä herättyäsi. Jos ne ovat odottaneet sinua yön ajan, ne odottavat myös puoli tuntia lisää, jotta saat itsellesi ensin rauhallisen aamun. Mieti valmiiksi, mitä sinulla on päivän aikana tulossa. Etsi haastavistakin asioista jotain positiivista ja keskity siihen. Laita soimaan mielimusiikkiasi, sillä se alentaa stressiä, eikä kuuntelu edes vie aikaa muilta aamutoimilta.


Lue myös: Yhdeksän askelta aamuihmiseksi

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat