Kuva: Fotolia

Peppuseksillä voi olla ikäviä seurauksia

15.02.2016 21:15 - Emma Ylistalo

Tutkijoiden mukaan jo yhden kerran jälkeen suolistossa saattaa esiintyä ongelmia.

Alabaman yliopiston tekemän tuoreen tutkimuksen mukaan anaaliseksin harrastaminen voi lisätä suoliongelmia, kuten karkailua tai vuotoa. Tutkijat käyttivät vuosina 2009 ja 2010 kerättyä tietoa.

Näiden tietojen pohjalta tutkijoille selvisi, että naiset, jotka kertoivat edes kokeilleensa anaaliseksiä, olivat 50 prosenttia todennäköisemmin kokeneet ulosteen karkailua vähintäänkin kerran kuukaudessa. Miesten keskuudessa tämä numero oli vieläkin isompi, sillä heidän keskuudessaan tätä tapahtui kolminkertaisesti verrattuna miehiin, jotka eivät olleet kokeilleet anaaliseksiä.

Jos mietit, mitä tässä tapauksessa ulosteen karkailulla tarkoitetaan, tutkijat ovat määritelleet sen. Tutkimuksessa tällä viitattiin "liman, nesteiden tai ulosteen vuotoon". Tämä saattaa kuulostaa pahemmalta mitä se on, sillä suurin osa tutkimukseen osallistuneista kuitenkin koki sen hetkelliseksi ripuliksi.

Ongelmia saattoi siis esiintyä riippumatta siitä, kuinka usein oli harrastanut anaaliseksiä. Pelkkä kokeilukin saattoi nostaa riskiä näille ongelmille. Tutkimuksessa siis löydettiin yhteys anaaliseksin ja suoliongelmien kanssa, mutta tutkimuksessa ei selvitetty, lisäsikö esimerkiksi säännöllinen anaaliseksi näitä ongelmia entisestään.

Koska kaikki tähän liittyvä tieto on vielä suhteellisen uutta, ei tämä ole syy lopettaa analiseksin harrastamista. Tutkimus on kuitenkin siinä mielessä tärkeä, että aihetta ei ole aikaisemmin tutkittu. Jos siis nautitte kumppaninne kanssa anaaliseksistä, mikään ei estä teitä harrastamasta sitä edelleen.

Kannattaa kuitenkin muistaa nämä tärkeät ohjeet, joista kerroimme jo aikaisemmin.


Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat