Ihokarvojen poiston sudenkuopat sekä vinkit onnistumiseen

07.09.2014 16:15 - Laura Sulkava

Sheivauksen ongelmakohdat välttämällä ja panostamalla hellävaraiseen poistamiseen saa ihon hehkumaan ilman nirhaumia.  

Ihokarvat voi poistaa hellävaraisesti tai kovakouraisesti. Pienetkin asiat vaikuttavat kauniiseen lopputulokseen.

Vinkit

Ennen sheivaamista anna ihokarvojen olla lämpimässä suihkussa pari kolme minuuttia. Karvat katkeavat kosteutettuna helpommin. Suosi myös geelissä vaihtoehtoa, joka on mahdollisimman kosteuttava.

Sheivata voi joko vastakarvaan, jolloin karvat leikkaantuvat syvemmältä tai kasvusuuntaan, joka saattaa tuntua mukavammalta.

Sheivaamiseen kannattaa käyttää höylää, jossa on viisi terää ja ergonominen varsiosa, jolloin kokemuksesta tulee mukavampi iholle. Käytä höylää hellästi ilman painamista ja lopuksi huuhtele se hyvin. Säilytä sheiveri aina kuivassa paikassa. Kun terä osoittaa ensimmäisiä merkkejä tylsistymisestä, vaihda uuteen.

Sudenkuopat

Pidä näppisi erossa isäsi tai miesystäväsi höylästä. Unohda saippuan tai muiden kuivattavien pesuaineiden käyttö sekä tylsistyneellä terällä höylääminen. Kuten edelliset, myös voiman käyttö ärsyttää ihoa.

Vaikka lämpimässä suihkussa kannattaa viettää joitain minuutteja ennen ihokarvojen poistoa, pitkään kuumassa lojuminen taas pahentaa ja turvottaa ihoa, mikä taas tekee sheivaamisesta hankalan. Höylän jättäminen terät alaspäin odottamaan seuraavaa kertaa, tylsistyttää sheiverin nopeammin ja saa bakteerit helpommin muhimaan.

Katso myös aikaisemmin julkaisemamme jutut sheivausmyyteistä. Kasvavatko karvat tuuheampina ja nopeammin takaisin? Poistaako sheivaaminen rusketuksen?

Lähde: Female First

Kilpailut

Uusimmat