Kynsien ulkonäkö voi kieliä vakavasta sairaudesta - kynsifaktat, jotka jokaisen tulisi tietää

25.03.2014 18:45 -

Kynsien ensisijainen tehtävä on suojata sormen- ja varpaanpäitä. Kynsiin liittyy myös uskomattomia faktoja joista listasimme kymmenen mielenkiintoisinta.

Kynnet ovat joillekin ihmisille oiva apuväline kun kyseessä on esimerkiksi siideritölkin avaaminen. Toiset tykkäävät puolestaan lakata ja koristella niitä mitä villeimmillä kuvioilla ja väreillä, ja sitten on ihmisiä, joille kynnet ovat yhdentekevät.

On olemassa kuitenkin sellaisia asioita, jotka pitävät paikkansa kaikkien kynsien kohdalla. Tässä kymmenen uskomatonta faktaa kynsistä:

1. Kaikilla kädellisillä eläimillä on kynnet. Kaikilla nisäkkäillä kynsiä ei kuitenkaan ole.

2. Ravinnon kehittyminen on parantanut nykyihmisen kynsien kasvua. Esimerkiksi miehillä kynnet kasvavat noin 25 prosenttia nopeammin kuin heidän isovanhemmillaan.

3. Kynnet kertovat kuinka stressaantunut todellisuudessa olet. Hauraat kynnet ovat esimerkki siitä, että kehosi on ylikuormittunut.

4. Ihmisen keho on rakennettu niin, että se kavahtaa joitain epämiellyttäviä ääniä. Korvakäytävässä tietyt äänet voimistuvat, ja näin koko keho tuntuu reagoivan ääneen fyysisesti. Kynsien vetäminen liitutaululla saa aikaan tällaisen voimakkaan fyysisen reaktion useimmilla ihmisillä.

5. Kynnet sormissa kasvavat nopeammin kuin jaloissa. Varsinkin aktiivisemman käden kynnet kasvavat nopeammin.

6. Kynnet voivat kasvaa jopa yli 80 senttimetriä pitkiksi. Maailman pisimmät mitatut kynnet olivat yli 8 metriä pitkät.

7. Keskisormen kynnet kasvavat nopeimmin, ja kynsien kasvu pikkurilleissä on hitainta.

8. Bakteerit lisääntyvät mielellään pitkien kynsien alla. Kun kynnet ovat sormenpäitä pidemmät, on todennäköistä että kynsien alla on myös taudinaiheuttajia.

9. Syöpä on mahdollista saada myös kynsiin. Kynsien tummuminen on merkki siitä, että kaikki ei ole kunnossa. Huono kynsien kunto voi kertoa myös vitamiinien puutteesta.

10. Kynsien hoito on tärkeää, sillä kynsisieni on varsin yleinen tauti. Sieni aiheuttaa kynsien kellastumista ja paksuuntumista. Jopa 50 prosenttia yli 40-vuotiaista kärsii kynsisienestä.

Videon faktoista voit katsoa alta.

Katso myös hoito-ohjeet kuinka saada kauniimmat kynnet. Juttuun pääset tästä.

Kilpailut

Uusimmat