Maitoja on monenlaisia: Katso eri tuotteiden terveysvaikutukset

31.03.2014 20:45 - Reija Saarinen

Maitoa on monenlaista, joten jokainen varmasti löytää itselleen sopivan vaihtoehdon.

Maito on juoma, joka ei sellaisenaan sovi kaikille. Onneksi perinteisen maidon lisäksi kaupoista on saatavilla myös erikoismaitoja, jotka sopivat myös allergisille.

1. Rasvaton maito

Rasvaton maito sisältää huomattavasti vähemmän kaloreita kuin täysmaito. Tästäkin huolimatta se on täynnä kalsiumia ja proteiinia. Rasvaton maito on monikäyttöinen.

2. Riisimaito

Riisimaito on täysin sokeriton vaihtoehto ja se koostuu vedestä ja hiotusta riisistä. Tämä maito sopii lähes kenelle tahansa, sillä se on hyvin vähän allergisoiva. Ikävä kyllä, siinä ei kuitenkaan ole juuri lainkaan proteiinia. Riisimaitoa voi käyttää ruoanlaitossa sekä nauttia sellaisenaan.

3. Soijamaito

Soijamaito on sekoitus soijapapuja, vettä ja luonnollista makeuttajaa. Soijamaito on kolesteroliton vaihtoehto, joka sisältää myös hyvin vähän tyydyttynyttä rasvaa. Soijamaitoa voi nauttia sellaisenaan sekä ruokiin ja leivontaan.

4. Kauramaito

Kauramaito valmistetaan öljystä ja kaurasta. Se sopii parhaiten ruoanlaittoon tai leivontaan. Ravintoarvoltaan kauramaito on ehkä hieman heikompaa kuin soijamaito.

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat