Kuva: Fotolia

Naiset ovat parhaita johtajia! Perustelut selviävät tuoreesta tutkimuksesta

31.03.2017 18:45 - Erica Alaluusua

Norjalaistutkimus päätteli naisen persoonallisuuden sopivan paremmin johtotehtäviin.

Väitteet, joiden mukaan naiset eivät pärjäisi esimiehinä, ovat nyt kumottu! Samalla jopa ilmeni, että naiset ovat persoonallisuutensa puolesta jopa miehiä pätevämpiä esimiehiksi.

Tutkimustulokset ilmenivät, kun Norjan kauppakorkeakoulu tutki johtajuutta, sekä käyttäytymistä organisaatioiden sisällä. Tutkijat tekivät selvityksiä lähes 3000:n esimiehen persoonallisuudesta. Ilmeni, että naiset sopivat esimiestehtäviin miehiä paremmin lähes kaikilla eri osa-alueilla.

Tutkijat laittoivat eri persoonallisuudet paremmuusjärjestykseen sen perusteella, millaiset ominaisuudet sopivat johtotehtäviin. 

Naiset olivat selkeästi parempia aloitteellisuudessa ja selkeässä viestinnässä, avoimuudessa ja uusien ratkaisujen luomisessa. Naiset olivat myös sosiaalisempia sekä tukivat enemmän, ja pärjäsivät paremmin suunnitelmallisessa hallinnassa sekä asettivat tehokkaammin tavoitteita.

- Yritysten täytyy aina tavoitella asiakkaiden ja kehittää tuottavuuttaan sekä tavoitteitaan. Tulokset osoittivat, että naiset sijoittuvat listalla yleensä luonnostaan ylemmäs kuin miehet, ja olivat yleensä parempia luomaan uusia ratkaisuja sekä johtamaan selkeästi ja vaikutusvaltaisesti, tutkimusta johtanut professori Øyvind L. Martinsen kommentoi.

Miesten merkitystä ei tulisi kuitenkaan unohtaa, sillä joissakin kategorioissa he pärjäsivät naisia paremmin. Miehet olivat keskimäärin luonnostaan naisia tasapainoisia ja lievittävät työstressiään paremmin.

Martinsenin mielestä naisjohtajillakin on kehittymiskohteita.

- Tutkimuksen mukaan naisjohtajien kyvyt voivat horjua siksi, että heillä on taipumus huolestumiseen tai siksi, että he ovat henkisesti epävakaampia.

Tämä ei kuitenkaan muuta sitä seikkaa, että tutkimuksen perusteella naisen persoonallisuus sopii paremmin johtotehtäviin. 

Lue myös: Ikävä esimies on yhtä vaarallista terveydelle kuin passiivinen tupakointi

Lue myös: Onko pomosi vaikea esimies? 4 vinkkiä ilmapiirin parantamiseksi

Lähde: Metro

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat