Kuva: Fotolia

Kätilö, Petra, jakoi paljon puhuvan kuvan synnytysosastolta - lukuisia kannustusviestejä

23.07.2017 14:15 - Katariina Auvinen

Joskus hoitoalalla töissä on niin kiire, ettei ehdi pitää huolta itsestään.

Ruotsissa synnytysosastolla työskentelevä Petra Vinberg Linder jakoi viime viikolla paljon puhuvan kuvan Facebookissa työvuoronsa jälkeen. Kuvassa on kätilön vaatteet, joiden valkoisissa housuissa näkyy veriläiskät. Kuvatekstiksi kätilö oli kirjoittanut, että yön aikana hän hoiti kolme synnytystä, joiden aikana hän ei ehtinyt edes vessaan vaihtamaan kuukautissuojaa saati syömään missään välissä. 

Ruotsissa on tällä hetkellä kätilöistä pulaa. Joitain naisia on jopa lähetetty Suomeenkin synnyttämään. Vinberg Linder on opiskellut kätilöksi aikuisiällä ja kyseessä oli ensimmäinen työviikko. Kätilö sai kokea sen kiireen, jonka keskellä suurin osa hoitoalan ammattilaisista painii päivittäin. 

Kuvan päivittänyt kätilö sanoo, että työ on todellakin niin kiireistä ja raskasta, kun kuvasta käy ilmi. Vinberg Linder selventää Femina-julkaisulle, että hän pitää uudesta työstään, mutta miettii jaksamistaan.

"Olen juuri valmistunut ammattiin ja vielä nälkkäinen oppimaan uutta. Mutta en tule jaksamaan tätä työtä eläkkeelle saakka, jos se on näin kiireistä. Minulla on kotonakin neljä lasta ja oma elämä, josta pitää myös pystyä huolehtimaan työvuorojen välillä." 

Kuvan julkaisemisen jälkeen naiselle on satanut kannustusviestejä Facebookissa. Kollegat ympäri maailmaa ovat kiitelleet naista siitä, että tämä tuo julkisuuteen tämän asian. Eräs kätilö Australiassa kertoo hoitaneensa jopa 8 synnytystä 12 tunnin vuoronsa aikana. 

"Olen tehnyt tätä työtä 10 vuotta ja täytän kohta 40 vuotta. En tiedä kuinka kauan jaksan tällaista tahtia."

Katso kuva alta tai täältä

Lue myös: Kuva synnytyssalista on jakanut ihmisten mielipiteet kahtia - onko mielestäsi hauska vai törkeä?

Lähde: Femina

Kilpailut

Uusimmat