Kuva: Shutterstock

Haluaisitko jaksaa töissä paremmin? 5 vinkkiä joiden avulla onnistut

27.06.2018 18:15 - Elisa Jalasjoki

Itseä kannattaa esimerkiksi palkita tasaisin väliajoin.

Tuntuuko urasi jumittavan paikoillaan, työtehtävät tylsiltä eikä työyhteisö inspiroi? Aina työnteko ei tunnu palkitsevan, mutta asiaan on mahdollista myös puuttua.

Cosmopolitan-lehden haastatteleman sosiaalipsykologi Daniel M. Cablen mukaan erityisesti omalla asenteella on valtava merkitys työviihtyvyyden kannalta. Lehti listasikin sivuilleen viisi yksinkertaista vinkkiä siihen, kuinka omaan asenteeseen voi vaikuttaa.  

Helpot vinkit voit katsoa alta.

1. Lopeta pahan puhuminen

Negatiivinen ajattelu myrkyttää omaa mieltä. Esimiehen mollaaminen lounaspöydässä ei tuo mukanaan mitään hyvää, vaan saattaa jopa pahentaa valmiiksi ikävää tunnelmaa töissä. Mikäli siis haluat purkautua työasioista, tee se esimerkiksi omalle kumppanillesi tai ystävällesi. 

2. Nimeä yksi hyvä asia 

Työskenteletkö mukavassa porukassa vai onko työpaikka mahdollisesti lähellä kotiasi? Yhden positiivisen asian keksiminen on helppoa ja positiivisiin tekijöihin keskittymällä työnteko helpottuu nopeasti. 

3. Palkitse itseäsi 

Valitse itsellesi yksi konkreettinen tavoite johon pyrit. Se voi liittyä esimerkiksi omaan asenteeseesi, jaksamiseesi tai työtehtäviisi. Pienet, realistiset tavoitteet helpottavat jaksamista selvästi ja tekevät työnteosta mielekkäämpää. 

4. Keksi itsellesi uusi tehtävä

Mikäli mahdollista, pyri laajentamaan omia vastuualueitasi. Tuore työtehtävä saattaa auttaa kannustamaan työskentelemään selvästi aiempaa kovemmin. 

5. Muista nauttia

Työ vaatii myös vastapainokseen vapaa-aikaa. Keksi itsellesi jotakin hauskaa ja piristävää tekemistä myös silloin, kun et ole töissä. Tapaa ystäviä, urheile tai mene esimerkiksi tanssimaan. Vain taivas on rajana. 

Lue myös: Stressaatko tiedostamattasi? 5 fyysistä oiretta, jotka kertovat

Lähde: Cosmopolitan

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat