Kuva: Shutterstock

Jos maanantai masentaa, syy voi löytyä viikonlopustasi - vaikuttaa työtehoosi

27.08.2018 11:45 - Katariina Auvinen

Tutkijoiden mielestä kahden päivän vapaa on liian lyhyt aika kehon palautumista ajatellen.

Tuntuiko siltä, että viikonloppu kului taas silmänräpäyksessä? Maanantaina moni kokee lievää ahdistusta ja väsymystä töihin palatessaan. Vaikka kahden päivän alkava vapaa perjantaina kuulostaa ihanalta, se voi kuitenkin vaikuttaa sinuun negatiivisesti. 

The Sun-julkaisun mukaan tutkimukset ovat osoittaneet, että kahden päivän viikonloppu sekoittaa ihmisen elimistön sisäisen kellon niin pahasti, että se johtaa helposti negatiivisiin tunteisiin. 

Moni haluaa tehdä tekemättä jääneitä asioita sekä kotitöitä juuri viikonloppuna sekä nukkua kenties univelkoja pois ilman herätyskellon piipitystä. Julkaisun mukaan kahden päivän vapaa on todella räikeä kontrasti arkirytmiimme, joka tekee kehollemme enemmän hallaa kuin hyvää. 

Jos todellakin haluaisit olla virkeä maanantaiaamuisin, sinun kannattaisi mennä viikonloppunakin samaan aikaan nukkumaan kuin yleensä arkisin sekä herätä samoihin aikoihin. Se, että ajattelet kehosi saavan levätä nukkumalla pitkään, vaikuttaa mielialaasi ja toimintakykyysi maanantaisin. 

Monet asiantuntijat ovat puhuneet positiivisesti neljän päivän työviikosta ja kolmen päivän vapaista. Tutkimukset tukevat sitä, että kolmen päivän vapaa auttaa kehoa lepäämään kunnolla, jonka vuoksi ihmiset tuntevat olevansa maanantaisin paremmin levänneitä ja motivoituneempia töihin. 

Lue myös: Kärsitkö mielialan vaihtelusta tai stressistä? 5 ruoka-ainetta, jotka lievittävät oloasi

Lähde: The Sun 

Kilpailut

Uusimmat