Kuva: Shutterstock

Työhaastattelussa käytetään simppeliä kahvikuppitestiä - selviäisitkö itse ovelasta kokeesta?

03.06.2019 17:45 - Milena Raappana

Aina hyvä CV ei takaa työpaikkaa.

Työhaastattelut ovat jännittäviä tilanteita, joissa hyvän vaikutelman luominen saattaa olla toisinaan jopa kinkkistä. Haastattelijat saattavat yllättää oudoillakin kysymyksillä haastaakseen työnhakijaa. Erään ohjelmointiyrityksen pomo kuitenkin testaa työnhakijoita kysymysten sijaan kahvikupilla.

- Vien haastateltavan aina keittiöön ja tavalla tai toisella hän lähtee sieltä juoma kädessään. Tämän jälkeen menemme eri huoneeseen tekemään haastattelun. Haastattelun lopussa kiinnitän huomiota siihen, haluaako haastateltava viedä kupin takaisin keittiöön, Xero Australian pomo Trent Innes sanoo.

Trent painottaa, että ihminen voi aina hankkia kokemusta ja erilaisia taitoja, mutta loppupeleissä työssä on kyse asenteesta. Jos haastateltava vie kuppinsa takaisin keittiöön tiskiin, Trent sanoo harkitsevansa tätä työhön. Jos taas kuppi jää neuvotteluhuoneen pöydälle, haastateltava on listan häntäpäässä.

- Toimistollamme keittiöt ovat todella siistejä. Se johtuu juurikin asenteesta, että omat kahvikupit siivotaan pois. Kahvikuppitestissä on kyse siitä, sopiiko henkilö joukkoomme, Trent täsmentää.

Lue myös: Pahimmat virheet, jotka voit työhaastattelussa tehdä - pomot listaavat 15 vältettävää asiaa

Lue myös: "Ethän ole vakooja?" - Oudot kysymykset, mitä ihmisiltä on kysytty työhaastatteluissa

Lähde: The Sun

Kilpailut

Uusimmat