Kuva: AOP

Espanjalaismedia: Vicente del Bosque saa potkut

29.06.2016 13:30 - Joose Koskiranta

AS:n mukaan Espanjan tappio Italiaa vastaan oli del Bosquen viimeinen maan peräsimessä.

Hallitseva Euroopan mestari Espanja tippui maanantaina jalkapallon EM-kisoista häviämällä Italialle 2-0 jo neljännesvälierissä. 

Espanjalaisen AS-lehden mukaan aikainen tippuminen on johtanut päävalmentaja Vicente del Bosquen potkuihin. 

Ottelun jälkeen del Bosque kertoi lehdistötilaisuudessa, että hänen täytyy puhua Espanjan Palloliiton presidentin kanssa tulevaisuudesta. Keskustelu on AS:n mukaan jo käyty, ja del Bosque on erotettu pestistään.

Lisäksi lehti kertoo, että 65-vuotias valmentaja siirtyy eläkkeelle, vaikka useat Ranskan, Saksan ja Englannin liigan seurat ovat hänen kintereillään.

Del Bosquella on suuri ansio Espanjan viime vuosien dominanssista. Vuonna 2008 maa voitti Euroopan mestaruuden, 2010 MM-kisat ja Euroopan mestaruuden uudestaan vuonna 2012. 

Viimeiset kaksi arvokisaa ovat kuitenkin menneet penkin alle, kun Espanja jäi alkulohkoon vuoden 2014 MM-kisoissa ja nyt neljännesvälieriin vielä käynnissä olevissa EM-kisoissa.

AS:n mukaan Espanjan Palloliitto julkistaa erottamisen EM-kisojen jälkeen.

Del Bosquen erottaminen tulee olemaan EM-kisojen kolmas. Roy Hodgson erosi niin ikään maanantaina Englannin hävittyä Islannille, ja Venäjän Leonid Slutsky sai potkut maan hävittyä kaikki kolme alkulohkopeliään. 

Lue myös: Jalkapallon EM-kisojen villeimmät hiustyylit - "Miten tukka pysyy noin pelin ajan?"

Lähde: Ekstra Bladet

Kilpailut

Uusimmat