Jukka Jalonen takaisin Leijonien päävalmentajaksi

04.10.2017 15:28 - Sami Ikonen

Jokerien päävalmentaja aloittaa työt maajoukkueessa kevään MM-kisojen jälkeen

Jukka Jalonen palaa valmentamaan Suomen maajoukkuetta ensi kevään MM-kisojen jälkeen, tiedottaa Suomen jääkiekkoliitto. Leijonat historian toiseen miesten MM-kultaan valmentanut Jalonen jättää nykyisen joukkueensa KHL-seura Jokerit kauden päätteeksi. Jääkiekkoliitto ja Jalonen solmivat kaksivuotisen sopimuksen kausille 2018-2019 ja 2019-2020. 

Kokeneella valmentajalla on voitokas historia Suomen maajoukkueissa. Hän auttoi Suomen toiseen MM-kultaan 2011. Lisäksi hän voitti nuorten Leijonien kanssa kultaa 2016.

- Maajoukkuevalmentaminen on kunnia-asia ja tiedän, että A-maajoukkueen valmentaminen kiinnostaa kaikkia eturivin valmentajia. Henkilökohtaisesti on hienoa päästä seuraamaan A-maajoukkueen sukupolvenvaihdosta aitiopaikalta ja nähdä kuinka nuoret huippumme ottavat muutaman vuoden aikana laajalla rintamalla roolia miesten maajoukkueessa, Jalonen iloitsee.

Jalonen lupaa keskittyä sataprosenttisesti Jokereihin, eikä hän halua häiritä maajoukkueen nykyistä valmennustiimiä.

- Jukka Jalonen on kokenut ja menestystä saavuttanut valmentaja, joka tuntee pelaajat ja jääkiekon kansainväliset kehityssuunnat, kertoi jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela.

Suomen maajoukkuetta valmentaa tällä hetkellä Lauri Marjamäki. Päävalmentaja kertoi aikaisemmin, että hän jättää maajoukkuetehtävät keväällä. Marjamäki valmentaa vielä Leijonia Tanskan MM-kisojen lisäksi myös tulevissa talviolympialaisissa Etelä-Koreassa.

Lue myös: NHL:n parhaat pelaajat listattiin - kaksi suomalaista mukana top50-listalla

Kilpailut

Uusimmat