NHL-tehokaksikko vie joukkuettaan kohti kärkikamppailua

27.10.2017 16:00 - Sami Ikonen

Tampa Bay Lightnings on avannut kautensa räjähdysmäisesti.

Lokakuun alussa alkanut NHL-kausi ei ole pettänyt jääkiekon ystäviä tälläkään kaudella. Osalla joukkueista on jo kymmenen ottelua pelattuna, ja sarjataulukko muotoutuu taas tuttuun tapaan. Yllätyksiä on syntynyt, mutta myös monet ennakkosuosikit ovat vastanneet odotuksia. Koko sarjan kärjessä on tällä hetkellä idän vahva mestarisuosikki Tampa Bay Lightings yhdeksällä voitollaan.

Joukkue on myös tehnyt sarjassa eniten maaleja. Suurin kiitos siitä kuuluu tutkaparille Steven Stamkos-Nikita Kucherov. Herrat ovat yhdessä tehtailleet jo 39 tehopistettä. Kaksikolla on myös kaksoisjohto liigan pistepörssissä.

Yhtä tehokasta alkua yhdeltä hyökkäyskaksikolta ei olla nähty 22:een vuoteen. Vuonna 1995 Philadelphia Flyersissa pelanneet Eric Lindros ja John LeClair kasasivat tuolloin kymmenessä ottelussa 39 pistettä.

Stamkos ja Kucherov ovat molemmat yli sadan tehopisteen vauhdissa. Heiltä molemmilta puuttuu Stanley Cup -mestaruus. Keväällä 2015 he pääsivät finaaleihin asti, mutta hävisivät Chicago Blackhawksille.

Lue myös: Mitä tapahtui Jesse Puljujärvelle?

Lue myös: Eeli Tolvanen: Lähden olympialaisiin, jos kutsu käy

Lue myös: "Sebastian Aho tekee 30 maalia" - lue 9 ennustusta tulevasta NHL-kaudesta

Lähde: NHL.com

Kilpailut

Uusimmat