Lauri Markkasen kolme suurinta vahvuutta listattiin - "Tältä potentiaali näyttää"

05.12.2017 17:00 - Sami Ikonen

Suomalaistähti tekee hyvää henkilökohtaista tulosta Chicago Bullsissa, vaikka joukkue on tappioputkessa

Yhdysvaltalaisen koripalloliigan NBA:n heikoimpiin joukkueisiin kuuluva Chicago Bulls on voittanut kuluneella kaudella vain kolme ottelua. Nuoressa ja kokemattomassa joukkueessa Suomen tämänhetkinen koripalloilun ykköspelaaja Lauri Markkanen on saanut paljon mahdollisuuksia näyttää osaamistaan. Reilu kaksimetrinen Markkanen on joukkueen harvoja valopilkkuja. Joukkue on pelannut parasta peliään silloin, kun suomalainen on ollut kentällä

Sports Illustrated on nyt analysoinut Markkasen tulokaskautta, ja julkaisu kertoo miten suomalainen tulokas on erottunut muista. Lehti haluaa myös muistuttaa, että tulokset tulevat vain kasvamaan uran kehittyessä eteenpäin. Suurin osa ongelmista johtuu vain kokemattomuuden puutteesta, jota jokaisella tulokaspelaajalla on.

"Tältä potentiaali näyttää", Sports Illustrated kirjoittaa Markkasesta analyysinsä lopuksi.

Markkasen kolme ominaisuutta ovat Sports Illustratedin mukaan ylitse muiden.

1. Heittokäsi

Pitkät sentterit erottuvat massasta, kun pelaaja pystyy heittämään myös kolmen pisteen heittoja. Markkasen heittotyyli ja -nopeus antavat suomalaiselle etua heittää palloa korille ennen kuin puolustaja ehtii peittämään. Markkanen kuuluu joukkueensa ahkerimpiin kolmosten heittäjiin, ja heittoprosentti viivan takaa on komeasti 34,3. Sports Illustrated muistuttaa, että epätasainen onnistumisprosentti kuuluu monien tulokkaiden kauteen. 

Markkanen hakee järkevästi paikkaa kaukoheittoihin, mutta tarvitsee silti lisää apua joukkuekavereiltaan. Vastustajat ehtivät lukea Bullsin kuviot, mikä hankaloittaa Markkasen pelaamista.

Alla esimerkki Markkasen nopeasta heittotyylistä.

2. Liike

Kun vastustajat odottavat Markkasen kolmen pisteen heittoja, voi suomalainen päättää mennä korin alle pussittamaan helppoja kakkosia ohittamalla ensin kolmosta blokkaavan puolustajan. Nopea harhautus johtaa ylivoimatilanteeseen, joka on koripallossa iso etu.

Tällaisissa tilanteissa hyvä itseluottamus on valttia, kun kolmosen yritykset vaihtuvatkin lähiheittoihin.

3. Pituus

Yli 2,10-metrinen suomalainen voi pelata tehokkaasti myös korin alla. Kehittäessään tuon osa-alueen pelaamista, Markkasen täytyy vain kerätä kokemusta ja peliaikaa. Korin alla on paljon liikkuvia osia, joita pallollisen pelaajan tulisi huomioida samanaikaisesti. Onneksi suomalaisen peliäly on sen verran kehittynyttä, että hän kykenee väläyttelemään potentiaaliaan lajin supertähtiä vastaan. 

Alla olevalla videolla Markkanen pitää San Antonio Spursin tähtisentteriä Pau Gasolia pilkkanaan ja tekee helpot kaksi pistettä.

Lue myös: Lauri Markkanen sai jälleen ylistystä - sarjan neljänneksi parhain tulokas

Lue myös: Asiantuntijoiden karu tuomio: Lauri Markkasen joukkue NBA:n surkein

Lähde: Sports Illustradet

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat