Kuva: aop

Englantilaiset seurajoukkueet tekivät historiaa Mestarien liigassa

11.12.2017 12:00 - Sami Ikonen

Jokainen Mestarien liigan lohkovaiheessa mukana ollut brittiseura selvitti tiensä jatkoon.

Viime viikolla pelattiin jalkapallon Mestarien liiga -kauden viimeinen lohkovaiheen kierros. Lohkovaihe oli englantilaisille seuroille onnistunut, sillä jokainen viidestä joukkueesta eteni helmikuussa pelattavaan pudotuspelivaiheeseen. Maailman kovatasoisimmassa seurajoukkueturnauksessa Englannin Valioliigaa edustavat Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea ja Tottenham. Chelsea lukuunottamatta, jokainen brittijoukkue sijoittui neljän joukkueen lohkossa ensimmäiseksi. 

Upea suoritus johti uuteen ennätykseen, sillä tämä on ensimmäinen kerta, kun viisi joukkuetta samasta sarjasta pääsee pudotuspeleihin. Ennätystä on erittäin hankala uusia, sillä viiden joukkueen edustuksen voivat saada Valioliigan lisäksi vain Saksan Bundesliiga, Espanjan La liga ja Italian Seria A. Nämä sarjat saavat normaalisti neljä edustuspaikkaa, mutta saadakseen yhden ylimääräisen, on sarjan neljän parhaan ulkopuolelle jääneen joukkueen pakko voittaa viimeisin Eurooppa liigan mestaruus.

Manchester United sijoittui viime kaudella Valioliigassa kuudenneksi, mutta he pääsivät Mestarien liigaan voitettuaan viime keväänä Eurooppa liigan finaalin.

Lohkossaan toiseksi sijoittunut Chelsea voi kirota hukattua lohkovoittoa. Lohkojen kakkoset arvotaan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella lohkoykkösiä vastaan. Chelseaa ei voida arpoa samassa lohkossa pelannutta AS Romaa tai muita englantilaisseuroja vastaan. Tuolloin lontoolaisille jää vain kolme mahdollista vastustajaa, jotka kaikki ovat haastavia: turkkilainen Besiktas, Ranskan suurseura PSG ja Espanjan FC Barcelona. Ennakolta Chelsea halunnee turkkilaiset vastustajakseen, sillä PSG ja Barcelona kuuluvat kumpikin turnauksen ennakkosuosikkeihin. 

Puolivälierissä mainittuja sääntöjä ei enää käytetä, vaan jokainen joukkue voi kohdata toisensa.

Chelsea oli lähellä lohkovoittoa, mutta AS Roma kiri edelle viimeisessä lohko-ottelussa. (kuva: AOP)

Manchester United voitti kuudesta lohkovaiheen pelistä viisi. (kuva: AOP)

Satoja miljoonia pelaajiinsa käyttänyt Manchester City eteni jatkoon näytöstyyliin. Ainut tappio syntyi viimeisen kierroksen ottelussa, kun joukkue oli jo varmistanut lohkovoiton. (kuva: AOP)

Tottenham joutui kuolemanlohkoon Dortmundin ja Real Madridin kanssa, mutta onnistui siitä huolimatta viemään kärkisijan. (kuva: AOP)

Liverpool päätti lohkovaiheen murskaavasti, kun joukkue voitti Spartak Moskovan peräti 7-0. (kuva: aop)

Lue myös: Huippukuntoisen Valioliigan tähtipelaajan käytös huvittaa: Antoi vaimon hikoilla puolestaan! Kuva

Lue myös: Kuuluisien jalkapalloilijoiden tatuointien takaa löytyy koskettavia tarinoita - katso

Lähde: GOAL 

Kilpailut

Uusimmat