Kuva: Sami Ikonen

Saku Koivu muisteli aikaa voitetun MM-finaalin jälkeen: "Se hysteria oli yllätys"

16.12.2017 14:15 - Sami Ikonen

Entinen maajoukkuekapteeni ei voinut käsittää, mitä maailmanmestaruus tarkoitti.

Kevään 1995 Suomen maajoukkueeseen ja kuuluisaan Tupu-Hupu-Lupu ketjuun kuulunut jääkiekkoilija Saku Koivu muisteli aikaa ensimmäisen maailmanmestaruuden jälkeen 95-elokuvan pressitilaisuudessa.

Miehen mukaan jo Tukholmassa heitä odotti todellinen yllätys, kun joukkue sai sankareiden vastaanoton.

- Tukholman torille saavuttuamme meitä odotti yli 15 000 fania kannustamassa, niin ajateltiin silloin, että millaista se on sitten Suomessa. Ihmismassat ja se tietynlainen hysteria oli meille kaikille yllätys, Koivu kertoi Voice.fi:n haastattelussa.

Maailmanmestaruus oli antanut Koivulle paljon itseluottamusta. Tuolloin 21- vuotias suomalainen oli valmistautumassa seuraavana syksynä alkavaan NHL-uraan. Kevään 1995 vaikutukset heijastuivat pelaajassa vuosikausia.

Koivu lopetti peliuransa vuonna 2014, kun takana oli ollut 18 kautta NHL:ssä. Niiden aikana hän ehti jättämään jälkensä historian kirjoihin, kun hänen edustamansa Montreal Canadiens valitsi Koivun ensimmäisenä eurooppalaisena pelaajana joukkueen kapteeniksi. 

Saku Koivu teki upean uran NHL:ssä. Hänet muistetaan parhaiten Montreal Canadiensin kapteenina (kuva: AOP)

Maailmanmestaruudesta kertovaa 95-elokuvaa Espooseen katsomaan tullut Koivu odottaa näkevänsä itsensä näköisen ja oloisen hahmon valkokankaalla. Koivun roolia elokuvassa näyttelee Jon-Jon Geitel (kuvassa oik.). 

- Se on kyllä outoa mennä katsomaan meistä tehtyä leffaa. Mielenkiinnolla odotan, että näenkö mä sieltä jotain omia luontaisia asioita Geitelin roolisuorituksissa. Yhdennäköisyyttä meissä kuulemma on paljon, niin en tiedä, ollaan molemmat komeita kavereita, Koivu naureskeli.

Lue myös: Curre Lindström muistetaan edelleen kansansankarina - "Suomalaiset tulevat luokseni kiittämään"

Kilpailut

Uusimmat