700 liigaottelun veteraani lopettaa uransa - valmentajasopimus julkaistiin tänään

20.02.2018 11:35 - Mikko Räsänen

Ville Hämäläinen edusti liigaurallaan kuutta eri liigaseuraa.

Jääkiekkoilija Ville Hämäläinen päättää pitkän jääkiekkouransa tähän kauteen. 36-vuotias keskushyökkääjä pelasi urallaan 731 runkosarjaottelua Liigassa ja edusti SaiPaa, Tapparaa, KalPaa, HPK:ta, Jokereita ja Jukureita. Juniorivuosina hyökkäävänä pelaajana tunnettu Hämäläinen ei onnistunut ottamaan liigatasolla pisteidentekijän roolia, vaan hän muuntautui luotettavaksi puolustavaksi sentteriksi, mikä mahdollisti noinkin pitkän uran huipputasolla.

Hämäläinen pelaa tällä kaudella Braehead Clanissa Skotlannissa. Hänen uransa päättymisestä kertoi SaiPa, joka kertoi Hämäläisen siirtyvän ensi kaudeksi SaiPan B-junioreiden valmentajaksi. 

- On ollut pidemmän aikaa selvää, että suuntaudun valmennuspuolelle peliurani päätyttyä. Olen erittäin otettu ja kiitollinen mahdollisuudesta aloittaa valmennusura kotikaupungissa ja kasvattajaseurassa, Hämäläinen kommentoi SaiPan tiedotteessa.

- Innolla lähden mukaan kehittämään sekä SaiPan junioripelaajia, että myös itseäni valmentajana. Minulla on valtava halu oppia itse valmentajana osana seuran muuta henkilöstöä, sekä jakaa omaa tietämystäni ja osaamistani organisaatioon. Uskon, että pelaajaurani antaa hyvät eväät valmentamiseen. Tukena ovat Vierumäellä suoritettu liikunnanohjaajan tutkinto, sekä jääkiekkoliiton valmennuskursseja. Aluille on laitettu myös Ammattivalmentajan tutkinnon suorittaminen.

Lue myös: Vladimir Denisov pikakomennuksella Suomeen - "Laukutkin jäivät Minskiin"

Lue myös: SaiPan konkarivahti lopettaa uransa - "On ollut etuoikeus tehdä tätä näin pitkään"

Kilpailut

Uusimmat