Meeri Räisänen ensimmäisenä suomalaisena naisten NHL:ään - "Enää pelaamisesta ei tarvitse maksaa"

02.10.2018 11:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Yksi twiitti muutti Meeri Räisäsen uran.

Jääkiekkoilija Meeri Räisänen, 28, on tehnyt ensimmäisenä suomalaisena sopimuksen naisten NHL:än, NWHL-liigan joukkueen Connecticut Whalen kanssa. Räisänen kertoi radio SuomiRockin Keskipäivän Rea Haverisen haastattelussa, että mieli on vielä hieman sekaisin asiasta.

- Ei sitä vielä oikein osaa ajatella, mitkä fiilikset ovat. On kuitenkin ihanaa lähteä meren taakse hyvillä mielin. Räisänen sanoo.

Useissa miesten sarjoissa pelannut Räisänen on myös mielissään, että saa tästä lähtien kiekkoilla nimenomaan naisten kanssa. 

- Kyllä tässä jo odottaa, että saa sen arjen pyörimään naisten kanssa yhteisessä pukuhuoneessa ja joukkueessa, Räisänen kertoo. 

Ennen NWHL-sopimusta, Räisäsellä oli virityksiä muun muassa Ruotsin ja Kanadan liigoihin. Hommat eivät kuitenkaan lähteneet niissä käyntiin, mutta yksi twiitti muutti kaiken.

- Aika pitkän mutkan kautta kaikki hommat menivät. Meidän maailmassa, eli naisten jääkiekossa, se raha ei liiku niin hyvin ja pitää miettiä muitakin asioita. Ruotsissa haluttiin tehdä diilit heti ja mun työkuvioiden takia sopimusasiat eivät onnistuneet. Eräs urheilijatoimittaja oli sitten kirjoittanut musta jutun ja laitoin sen jakoon Twitterissä. Sen jälkeen hommat alkoivat pyörimään.

Räisänen pyrkii tekemään jääkiekon ohella muita töitä myös Pohjois-Amerikassa. 

- Kuten sanoin, täällä ei pyöritä samoissa summissa kuin miesten liigassa, joten teen ohessa todennäköisesti jotain muitakin töitä. Iso homma on se, että pelaamisesta ei tarvitse enää maksaa. 

Meeri Räisänen nähdään myös edustamassa Suomea, kun naisleijonat lähtevät jahtaamaan kotikisoissa mitalia ensi vuonna. Etua näihinkin peleihin saadaan NWHL:stä. 

- Vaikka NWHL:ssä on hieman vähemmän pelejä kuin muissa liigoissa, sen taso on todella kova. Helppoja pelejä ei tule vastaan ollenkaan. Se on myös iso etu, että näkee, kuinka asiat Pohjois-Amerikassa tehdään ja on hienoa pelata huippukärkiä vastaan, Räisänen sanoo lopuksi.

Kuuntele SuomiRockin Keskipäivää arkisin klo 11-14.

Radio Suomirock ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat