Kuva: Mikko Räsänen

Radio Novan juontaja kieltäytyi lopettamasta lähetystä - mitä sanoo kanava?

27.05.2016 17:10 - Mikko Räsänen

Oku Luukkaisen juontama Retroperjantai-lähetys meni viime viikolla pahasti pitkäksi.

Retroperjantai on Suomen radiokentän suosituin 90-luvun eurodancea soittava ohjelma. Aikanaan The Voice -kanavalla aloittanut ohjelma siirtyi alkuvuonna Radio Novan perjantai-iltoihin klo 19-22. Viime viikolla ohjelmaa juontava Oku Luukkainen veti lähetyksensä pahasti pitkäksi. Vaikka ohjelman piti loppua illalla kymmeneltä, kieltäytyi Luukkainen lopettamasta. Hän jatkoi lähetystä pitkälle yöhön ja lopetti show'nsa vasta aamuyöllä puoli neljän maissa.

- Minulla on aina ollut tapana, että jos fiilis on kohdillaan, saatan vetää lähetyksen vähän yli. Kun ohjelma muutti Novalle, kerroin uudella kanavallakin, että tätä tapahtuu silloin tällöin, Luukkainen kertoo.

Radio Novan toimituspäällikkö Niina Jokiaho sai tiedon Luukkaisen maratonlähetyksestä vasta seuraavana päivänä.

- Okun kanssa on kyllä sovittu, että hän saa jatkaa ohjelmaa yliajalle. Tosin siitä puhuttaessa ei tullut mieleen, että hän saattaa innostua tällä tavalla ja tehdä ohjelmaa aamuyölle, Jokiaho kertoo.

Toimituspäällikkö sanoo, että vaikka näin pitkä lähetys tuli yllätyksenä, ei sitä nähdä pahana.

- Retroperjantai ja sen ympärille rakentunut yhteisö on jo sellainen ilmiö, ettei sitä kannata alkaa rajoittamaan. Retroperjantailla ja Okulla on siksi vapaat kädet jatkossakin, Jokiaho lupaa.

Luukkainen palasi tänään lomalta Novan studiolle ja vetää illalla jälleen Retroperjantai-lähetyksen.

Voidaanko jälleen odottaa massiivisen pitkää lähetystä?

- Ei niitä nyt joka viikko voi tehdä, vaan pidetään tuon kaltaiset tempaukset yllätyksinä, joista ei aina edes kerrota etukäteen, Luukkainen miettii.

- Mutta viime viikon lähetys oli kyllä niin onnistunut, että se tullaan uusimaan jossain vaiheessa. Oli hämmentävä tilanne, kun kello oli puoli kolme yöllä ja kaikki puhelinlinjat olivat tukossa, kun soittajia ohjelmaa oli edelleen niin paljon.

Liity Retroperjantain Facebook-yhteisöön täällä.

Radio Nova ja Voice.fi kuuluvat Bauer Mediaan

Kilpailut

Uusimmat