Kuva: AOP

Suosikkinäyttelijästä yllättävä paljastus - palasi palomieheksi WTC-iskujen aikaan

12.09.2016 08:15 - Mika Parikka

Esimerkiksi Reservoir Dogs, Con Air sekä Fargo -elokuvista tunnettu Steve Buscemi palasi vapaaehtoisesti palomieheksi kun WTC-iskut tapahtuivat.

Sunnuntaina 11. syyskuuta tuli kuluneeksi 15 vuotta World Trade Centerin terrori-iskuista. Koko maailmaa ravisuttanut tapahtuma tullaan muistamaan ikuisesti. Se sai ihmiset puhaltamaan yhteen hiileen, josta yhtenä hyvänä esimerkkinä on suosikkinäyttelijä Steve Buscemin tarina.

Persoonallinen Buscemi, joka tunnetaan esimerkiksi elokuvista Reservoir Dogs sekä Con Air toimi nuoruudessaan palomiehenä New Yorkissa ennen uskomatonta näyttelijän uraansa. Hänestä tuli New Yorkin paloaseman palomies vuonna 1980 ja ensimmäinen ensimmäisen roolinsa hän sai vuonna 1985 elokuvassa The Way It Is.

Vuoteen 2001 mennessä hän oli tehnyt jo mittavan määrän useita rooleja, mutta 12. syyskuuta 2001 hän palasi vanhaan ammattiinsa vapaaehtoisesti. Buscemi työskenteli useamman päivän 12-tuntisia työpäiviä auttaakseen terrori-iskujen uhreja. Miehestä on vähän kuvia tuolta ajalta, eikä hänestä löydy yhtään haastattelua. Tämä siksi, ettei hän antanut niitä, sillä Buscemi ei ollut auttamassa julkisuuden vuoksi.

"Oli etuoikeus saada tehdä se. Oli upeaa palata paloasemalle, jolla olin työskenellyt ja tehdä töitä vanhojen kollegoideni kanssa. Se oli minulle myös suunnattoman helpottavaa. En kerennyt ajatella enkä tuntea niin paljoa", Buscemi kommentoi tekojaan. 

Lähde: UNILAD

Lue myös: Kirjailijakaunotar tuli kaapista: "Kun ystäväni sairastui, ymmärsin olevani rakastunut häneen"

Kilpailut

Uusimmat