Kuva: Splash

Luulitko käsikirjoitetuiksi? Paljastukset reality-sarjojen kulisseista jättävät sanattomiksi

25.10.2016 15:45 - Rea Tallgren

Tosi-tv-sarjat eivät ole täysin käsikirjoitettuja, vaikka moni haluaisi niin uskoa.

Vaikka monet väittävät reality-sarjoja täysin käsikirjoitetuiksi, eivät ne Buzzfeedin mukaan sitä ole. Hahmoja ja tilanteita kuitenkin manipuloidaan joko kuvaushetkellä tai jälkeenpäin editoinnin keinoin näyttämään siltä miltä ohjaajat haluavat. 

Buzzfeed listaakin sellaisia asioita, joita monet eivät reality-sarjoista tiedä. Suomensimme niistä mielenkiintoisimmat alle. 

1. Leikkaajat saavat yleensä hahmot sanomaan jotain sellaista, jonka voi myöhemmin editoida näyttämään vielä dramaattisemmalta. Pätkä saatetaan myös esittää jossain aivan muussa yhteydessä. 

2. Joskus ohjaaja antaa hahmoille vuorosanat. Aina he eivät kuitenkaan suostu niitä sanomaan. 

3. Jos hahmo tekee yhtäkkiä jotain täysin yllättävää, johon kuvausryhmä ei ole osannut varautua, täytyy kohtaus ottaa uusiksi - ja kenties montakin kertaa - jotta kuvaajat saavat sen ikuistettua monista eri kuvakulmista. 

4. Sarja luodaan materiaalista, joita hahmoista on saatu kuvattua. Joskus draaman kaari saadaan toimivaksi vain, jos taitavalla leikkauksella yhdistellään hahmojen eri aikaan sanomia sanoja uusiksi lauseiksi. 

5. Tuotantoryhmä pitää huolen siitä, että draamaa syntyy. Jos vaikkapa Mikko valittaisi, että Maija käy hänen hermoilleen hulluna, pitää tuotantoyhtiö huolen siitä, että kaksikko joutuu tapaamaan pian, jolloin luvassa on - ainakin heidän toiveissaan - draamaa ja riitelyä. 

6. Vaikka tuotteiden sijoitteleminen ja tiettyjen merkkien korostaminen saattaa näyttää hassulta, on se välttämätöntä, sillä palkkiot ovat suuret. 

7. Tuotantotiimin jäsenet osaavat saada todella erikoisia kommentteja hahmoilta haastatellessaan heitä yksitellen. Heidän kysymyksensä saattavat olla todella provosoivia. 

8. Vaikka tuotantotiimi tietää kaiken reality-hahmojen elämästä, eivät tähdet itse ota heihin juurikaan kontaktia.

9. Mikäli reality-sarjassa tavoitellaan voittajaa, on voittajan pakko olla oikea, eli se, jota yleisö oikeasti on äänestänyt. 

10. Joskus valmiiseen jaksoon on vaikea löytää materiaalia. Esimerkiksi Unelmien poikamiehessä naiset viettävät suurimman osan ajastaan yhdessä talossa. Tuotantotiimi ei lopulta käytä 75 prosenttia kuvaamastaan materiaalista. 

11. Yleensä hahmojen täytyy läpäistä psykologiset testit ennen kuin heidät hyväksytään ohjelmaan mukaan. 

12. Reality-ohjelmia on todella paljon halvempi tehdä kuin käsikirjoitettua draamaa. On siis turha toivoa, että niiden esittäminen loppuisi. 

Katso alta Keeping Up With The Kardashians -sarjan 11 outoa kohtausta. 

Lue myös: Suurimmassa pudottajassa kisaillut nainen avoimena: "Kadun kilpailuun osallistumista!"

Lue myös: Tosi-tv-tähden järkyttävä tragedia: Keskenmenon juuri ennen suoraa lähetystä

Lue myös: Eikö seksielämänne toimi? Syy saattaa olla tosi-tv:ssä ja korkokengissä

Lähde: Buzzfeed

Kilpailut

Uusimmat