Kuva: AOP

Tuleva Kaunotar ja hirviö -elokuva tekee tarinasta feministisemmän - Emma Watson sai tahtonsa läpi

06.11.2016 22:15 - Iiro Myllymäki

Tulevassa Kaunotar ja hirviö -filmatisoinnissa Bellestä on tehty keksijä.

Disney julkaisee ensi vuonna uuden Kaunotar ja hirviö -filmatisoinnin. Tällä kertaa elokuva ei ole animaatio, vaan oikeiden ihmisten näyttelemä. Naispääosassa Bellen roolissa nähdään Emma Watson, jonka toiveesta elokuvan tarinaan on tehty yksi merkittävä muutos animaatioon verrattuna.

Naisten oikeuksien ahkerana puolustajana tunnettu Watson halusi Bellen olevan elokuvassa aktiivinen nainen. Alkuperäistarinassa Belle esitellään lukutoukkana, jonka isä Maurice työskentelee keksijänä. Tulevassa elokuvassa keksijänä toimii itse Belle.

- Tarinan alussa ei koskaan juuri perusteltu, miksi Belle ei tuntenut kuuluvansa muiden joukkoon, paitsi lukemisen takia. Mietin myös, että mitä hän oikein tekee kaikella ajallaan. Joten loimme hänelle taustatarinan, että hän on keksinyt eräänlaisen pesukoneen, jotta hän pystyisi käyttämään pyykinpesuun kuluvan ajan lukemiseen. Teimme Bellestä keksijän, Watson kertoo Entertainment Weeklyn haastattelussa.

Elokuvan lavastaja Katie Spencer kertoo, että Kevin Klinen esittämä Maurice-isä rakentaa elokuvassa soittorasioita. Tämä liittyy isän ylisuojelevaan luonteeseen tytärtään kohtaan ja siihen, että isä ei päästä Belleä matkailemaan. Sen sijaan hän rakentaa tyttärelleen eri maiden musiikkia edustavia soittorasioita, jotta tytär pääsee kosketuksiin vieraiden kulttuurien kanssa.

Lue myös: Uudet kuvat Kaunotar ja hirviö elokuvasta hurmaavat - katso mitä on luvassa

Lähteet: Metro, Entertainment Weekly

Kilpailut

Uusimmat