Kuva: MTV3

Uusi Putous-tähti sketsihahmostaan: "Toivottavasti Antti Tuisku ymmärtää..."

22.01.2017 18:15 - Iiro Myllymäki

Ernest Lawson haki inspiraation sketsihahmoonsa Suomen suosituimmasta popparista.

Viihdeohjelma Putous palasi eilen lauantaina televisioruutuihin MTV3-kanavalla. Putouksen kahdeksatta kautta varten esiintyjäkaarti on uusittu lähes täysin, sillä aiemmista näyttelijöistä uudella kaudella on mukana vain Jenni Kokander. Yksi uusista ruutukasvoista on 28-vuotias Ernest Lawson.

Lawson on valmistunut kasvatustieteen maisteriksi ja on tehnyt alakoulun opettajan töitä. Vahvan improvisaatioteatteritaustan omaava mies jättäytyi joululomien myötä opettajan töistä pois keskittyäkseen kunnolla Putoukseen. Voice.fi tavoitti Lawsonin haastatteluun ensimmäisen Putous-lähetyksen jälkeisenä päivänä.

- Nyt on levollinen olo, kun selvisimme ensimmäisestä lähetyksestä hengissä. Se oli suurin tavoitteeni ekaa lähetystä varten, Lawson sanoo.

Ernest Lawson MTV:n kevään ohjelmiston pressitilaisuudessa (kuva: AOP)

Vaimo nauroi treffikohtaukselle

Lawson pääsi heti ohjelman alussa kunnolla esille, sillä näyttelijäkollegat valitsivat joukostaan juuri hänet Tulikoe-haasteeseen. Haasteessa Lawsonin piti improvisoida treffikohtaus vaihtuvilla tunnetiloilla yllätysvieraan, malli Sabina Särkän, kanssa. Lawson ei ollut koskaan aiemmin tavannut Särkkää.

- Se meni loppujen lopuksi tosi kivasti. Sabina suoriutui tehtävästä niin hienosti, että minun oli helppo tehdä omaa juttuani. Omalla rauhallisella olemuksellaan hän rauhoitti myös minua, Lawson kertoo.

Lawsonin vaimo ei ollut pistänyt treffikohtausta lainkaan pahakseen.

- Hän nauroi sille ihan täysillä. Hänen mielestään suoriuduin erittäin hyvin, Lawson sanoo.

Ernest Lawsonin sketsihahmo Abdul Tuisku (kuva: MTV3)

Abdul Tuisku sai alkunsa koekuvauksista

Putouksen ylivoimaisesti suosituin osio on kilpailu vuoden parhaan sketsihahmon tittelistä. Eilen ruutuihin marssikin seitsemän uutta sketsihahmoa, joista voittaja valitaan Putouksen kauden viimeisessä jaksossa. Ernest Lawsonin sketsihahmo on ”afrikkalais-rovaniemeläinen” poptähtilupaus Abdul Tuisku. Lawson kertoo, että Abdul Tuiskun tarina juontaa juurensa Putouksen koekuvauksiin, joissa näyttelijät uudelle kaudelle valittiin.

- Koekuvauksia varten pyydettiin keksimään joku hahmo. Tämä hahmo oli ensimmäinen, joka minulle tuli mieleen. Halusin luoda jonkun pop-maailmaan sijoittuvan nuorukaisen, joka suhtautuu positiivisesti kaikkiin ympärillään oleviin asioihin, Lawson kertoo hahmon taustoista.

On sanomattakin selvää, että hahmon inspiraation lähteenä on yksi Suomen suurimmista poptähdistä, Antti Tuisku. Lawson ei tunne Antti Tuiskua henkilökohtaisesti eikä osaa sanoa, mitä mieltä Tuisku hänen hahmostaan mahtaa olla.

- Olen itse Antin suuri fani. Toivon, että hän ymmärtää, ettei tämä ole parodiahahmo. Halusin tehdä pop-musiikkiin viittaavan hahmon ja Suomessa on tällä hetkellä yksi poptähti ylitse muiden. Hahmolleni ei voisi olla ketään muuta esikuvaa kuin the one and only Ana Tude.

"Hyödynnän monia stereotypioita"

Lawson toivoo, että ”mie floppaan” -hokemaa viljelevä ja afrikkalaisiin vanhoihin sananlaskuihin tukeutuva Abdul Tuisku levittää katsojille positiivisuuden sanomaa ja ajatusta siitä, että kaikkien tulisi uskaltaa olla omia itsejään. Tämä sanoma välittyy hahmosta mustan huumorin kautta.

- Hahmoni tuo esiin paljon sellaisia asioita, joista ei normaalisti puhuta. Hyödynnän hahmossani monia stereotypioita enkä pelkästään ihonväriin liittyen, vaan myös stereotypioita eri kulttuurien kohtaamisesta, vähemmistöistä ja seksuaalisista suuntautumisista. Koen, että tämä voi kääntyä hahmon eduksi.

Putouksen kahdeksannen kauden koko näyttelijäkaarti (kuva: MTV3)

Sosiaalisessa mediassa monet ovat nostaneet nimenomaan Abdul Tuiskun lempihahmokseen. Yleinen mielipide tuntuu olevan, että uudet Putous-näyttelijät selvisivät ensimmäisestä koitoksestaan muutenkin hienosti.

Uusien näyttelijöiden tulikastetta seurasi ruutujen ääressä MTV:n mukaan miljoonayleisö. Ohjelman viimeisen vartin aikana, eli sketsihahmojen esittäytymisen hetkellä, ohjelmaa katsoi kaikkiaan 1,3 miljoonaa suomalaista.

Lawson on saanut kiittelevää palautetta kavereiltaan ja vaimoltaan, mutta myös muun muassa entisiltä oppilailtaan.

- Monet entiset oppilaat ovat laittaneet viestejä, että ”hyvä ope, et nolannut meitä”.

Lue myös: Roope Salminen juontopestistään Putouksessa: "Yleisö on varmasti jo kyllästynyt minuun"

Lähde: MTV

Kilpailut

Uusimmat