Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Ville Virtanen paljastaa elokuvan, joka teki suurimman vaikutuksen: "Näin painajaisia vuosien ajan"

23.01.2017 18:15 - Reija Saarinen

Virtanen tähdittää juuri ensi-iltansa saanutta Armoton maa -elokuvaa.

Näyttelijä Ville Virtanen, 55, rakastaa elokuvia. Nuoruudessaan hän vietti lähes kaiken vapaa-ajan leffateatterin hämyssä ja tutustui vuosien saatossa lukuisiin elokuviin.

- Nuorempana olin ihan addikti. Ennen VHS-kasetteja elokuvia näki vain teattereissa ja silloin kävin elokuvissa noin kaksi kertaa viikossa.

- Olen sen verran pitkä jo 13-vuotiaana, että pääsin katsomaan myös K16-elokuvia. Katsoinkin kaikki ensi-iltaan tulevat elokuvat aina draamasta kauhuun.

Nyt reilun 50 vuoden iässä tahti on hiukan rauhoittunut. Enää Virtanen ei ehdi sukeltaa elokuvien maailmaan viikoittain. Syy on sama kuin niin monella meistä.

- Nyt kun on tullut esimerkiksi Netflix, on elokuvissa käynti vähentynyt. Nytkin löysin sieltä Good Wife -sarjan. Kyseistä sarjaa on saatavilla seitsemän kauden verran ja jokaisessa kaudessa on 20 jaksoa. Sehän on ihan kauheaa. Siinä ihminen tyhmistyy, kun katsoo kaiken pienessä ajassa.

- Aina toivon, että ehtisi lukea enemmän. Teen sitä kyllä, mutta en tarpeeksi. Elokuvien tutkiminen kun on paljon helpompaa.

"Näin painajaisia"

Voisi kuvitella, että isoimman vaikutuksen tehnyt elokuva olisi moiselle addiktille vaikea nimetä. Näin ei kuitenkaan ole. Virtasen mukaan eräs kauhuklassikko sai hänessä aikaan ei-toivotun tunteen.

- Isoimman vaikutuksen on tehnyt Manajaa, sillä näin sen aivan liian nuorena. Se oli kauhua, jota ei vielä juurikaan ollut elokuvissa nähty. Tuollainen realistinen kauhuelokuva teki kyllä 12-vuotiaaseen todella ison vaikutuksen.

- Siinä meni monta vuotta, että näin siitä painajaisia. Se ei ollut ehkä toivottu vaikutus, mikä siitä tuli.

Manaajan lisäksi eräs monet muutkin 70-luvun elokuvat ovat vaikuttaneet Virtaseen.

- Kellopeliappelsiini oli myös sellainen. Sen kävin katsomassa seuraavana päivänä uudestaan.

- Vuonna 1973 näin ensimmäistä kertaa, että ihmistä ammutaan päähän. Sen jälkeen piti mennä aina Kauriinmetsästäjiin, että näki saman. Nykyään se on todella arkipäivää. Kerronta on muuttunut paljon.

Armoton maa -elokuvan trailerin näet alta.

Lue myös: Rikossarjoista tuttu Ville Virtanen: "Ajattelin, että poliisit ovat natsisikoja"

Kilpailut

Uusimmat