Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Rikossarjoista tuttu Ville Virtanen: Ajattelin, että poliisit ovat natsisikoja

19.01.2017 14:15 - Reija Saarinen

Virtanen nähdään huomenna ensi-iltansa saavassa Armoton maa -elokuvassa.

Karismaattinen Ville Virtanen, 55, muistetaan hyvin erilaisista poliisirooleistaan. Hän on sukeltanut rikosmaailmaan muun muassa menestyneessä Sorjonen-sarjassa, josta hän pokasi myös parhaan miespääosan Venla-palkinnon.

20. tammikuuta teattereihin saapuu Armoton maa -niminen elokuva, jossa Virtanen nähdään jälleen lainvalvojan roolissa. Mutta miten ihmeessä hän tulee usein valituksi karismaattisiin poliisirooleihin?

- Olen tehnyt näyttelijän työtä 30 vuotta. Sen aikana minut on rekrytoitu poliisin roolin neljästi. Se on aika vähän, mutta silti on tullut sellainen kuva, että näyttelen usein poliisia, Virtanen naurahtaa.

- Uskon, että se on naamastani kiinni. Minulla on sillä tavalla veistetyt kasvot, että ne sopivat jostain syystä tuollaisten henkilöiden nahkoihin.

Sorjonen, Miettinen ja Kuntonen. Kolme poliisia, kolme täysin erilaista roolia, joihin Virtanen on saanut urallaan sukeltaa. Ainoa asia mikä heitä yhdistää, on ammatti.

- Jos verrataan esimerkiksi Sorjosta ja Kuntosta, niin heidän suhteensa väkivaltaan on ihan erilainen. Poliisi on lopulta vaan raamit ja se ihminen siellä sisällä on se, joka tekee sen roolin.

Hauska yksityiskohta on myös se, että Virtanen itse kertoo olleen aina hiukan poliisivastainen persoona.

- Tulen boheemitaustasta ja olen aina ollut sitä mieltä, että poliisit ovat natsisikoja. Olen vaihtanut muun muassa tien toiselle puolelle, kun poliisi on tullut vastaa, sillä olen ollut varma, että he epäilevät mua jostain, Virtanen nauraa.

- Kun sitten Kylmäverisesti sinun -sarjaa alettiin kuvaamaan, tein paljon tutkimustyötä ja tajusin, ettei se tietenkään ole niin. Poliisien tehtävänä on selvittää rikoksia, ei etsiä kadulta mahdollisia rikollisia.

"Saa itse pidellä asetta"

Virtasen mukaan poliisirooleissa parasta on se, että ne ovat yksinkertaisia, ainakin jos puhutaan rikoselokuvan juonesta.

- Rikoselokuvassa suunta on selvillä. On rikos, joka pitää ratkaista. Siitä sitten lähdetään etsimään sen genren yksityiskohtia.

- Toki onhan sekin hienoa, että voi itse olla se, jolla on ase ja joka voi sanoa: Olette pidätetty, Virtanen nauraa.

Armoton maa -elokuvan trailerin näet alta.

Lue myös: Näyttelijä Ville Virtanen traumatisoitui sketseistä

Kilpailut

Uusimmat