Kuva: Vilma Kaura

Putouksen Jenni Kokander otti aluksi paineita tamperelaishahmonsa murteesta: "Ajattelin, etten osaa"

20.02.2017 10:00 - Vilma Kaura

Amurin Enkeli -hahmon lisäksi näyttelijä pyöritteli mielessään esimerkiksi Munahilkka-nimistä hahmoa.

Viihdeohjelma Putouksen kahdeksannelle kaudella Amurin Enkeli -hahmoa näyttelevä Jenni Kokander kertoo hahmon syntyneen yksinkertaisesti sanaleikistä. Näyttelijä halusi hahmon olevan aivan erityyppinen, kuin hänen aiemmat hahmonsa Svetlana ja Irma Rönkkö.

- Pyörittelin mielessäni fantasiahahmoa, kuten Munahilkkaa. Sitten tajusin, että enkeli! Kukaan ei ollut tehnyt enkeliä aiemmin ja tuossa hahmossa eivät ole rajana edes maa ja taivas. Mietin, että enkelissä on laajuutena koko maailmankaikkeus, josta vitsejä voi keksiä, Kokander kertoo Iskelmälle.

Hahmon nimi Amurin Enkeli syntyi luonnollisesti rakkaudesta, jonka aihepiiriä Kokander piti hienona ja moniulotteisena.

- En muista olinko se minä vai mieheni, joka nimen keksi ensin. Mutta Amurin Enkeli hahmon nimestä tuli ja ajattelimme sen olevan kotoisin Tampereen Amurista.

Ensin Kokander otti paineita hahmonsa murteesta, jonka piti kuulostaa yhtä tamperelaiselta kuin koko kansan tuntemat Kummelin näyttelijät.

- Ajattelin, etten minä osaa tampereen murretta yhtä hyvin kuin nuo imitaattorit. Sitten keksin perustella Amurin Enkelin murretyylin sillä, että ’mää puhun enkelten kiältä’. Ihmettelen, etten ole saanut ensimmäisen Putous-jakson jälkeen yhtään nillitystä lausumisestani, näyttelijä sanoo.

Lue myös: Jenni Kokander vapautuu esiintymislavalle päästessään: "Yleisön edessä olen täysin peloton"

Kilpailut

Uusimmat