Kuva: Instagram

Selviytyjät-sarjassa valtava kohu - kilpailija pakotettiin kaapista ulos

16.04.2017 15:15 - Iiro Myllymäki - Luettu 7 298 kertaa

Suositun tosi-tv-sarjan kilpailija paljasti joukkuetoverinsa olevan transsukupuolinen ilman tämän henkilön suostumusta kyseiselle paljastukselle.

Tällä viikolla Yhdysvalloissa esitetty Selviytyjät-tosi-tv-sarjan jakso on herättänyt suuren kohun. Syynä on se, että viimeisimmässä jaksossa yksi kilpailija paljasti joukkuetoverinsa olevan transsukupuolinen ilman tämän henkilön suostumusta kyseiselle paljastukselle.

Sarjassa jaksot päättyvät heimoneuvoston kokoukseen, jossa jaksossa haasteen hävinnyt joukkue äänestää keskuudestaan yhden kilpailijan pois. Viime jakson heimokokouksen yhteydessä Jeff Varner, 50, paljasti koko joukkueelle, että yksi heistä, Zeke Smith, 29, on transsukupuolinen. People-sivusto kirjoittaa, että paljastuksen tekemällä Varner pyrki luomaan Smithistä kuvan ”petollisena” ihmisenä.

Transkaapista ulospakottaminen oli sokki Smithille, ja tilanne pöyristytti koko joukkueen. Paljastuksen tehnyt Varner äänestettiin lopulta yksimielisesti ulos joukkueesta.

Paljastuksen tekemisellä oli myös muita seurauksia Varnerille. People kirjoittaa, että kohun takia mies on saanut potkut työstään kiinteistönvälittäjänä. Ennen tätä työtä avoimesti homoseksuaali Varner oli työskennellyt uutisankkurina CBS- ja Fox-kanavilla.

Kyseinen Selviytyjien kausi kuvattiin kymmenen kuukautta sitten Mamanuca-saarilla Fidžillä. Tänä aikana tapahtuman osapuolien on täytynyt pitää salaisuus sittemmin kohauttaneesta käänteestä. Varner on nyt kertonut olevansa syvästi pahoillaan teostaan ja käyneensä asian takia paljon terapiassa.

- Olen pyytänyt Zekeltä anteeksi. Olemme puhuneet useaan otteeseen puhelimessa. Hän on antanut minulle anteeksi. Olen ihmeissäni ja liikuttunut hänen kyvystään tehdä niin, Varner sanoo.

Zeke Smith on kommentoinut Peoplelle, että hänellä on ollut vaikeuksia antaa anteeksi Varnerille. Smithille oli tärkeää nähdä, että Selviytyjien joukkuetoverit eivät langenneet Varnerin yritykseen mustamaalata trans-ihmisiä petollisiksi.

- On tärkeää, että ihmiset näkevät, että hän hävisi sen taistelun. Sen viestin pitää olla selvä, että viha häviää aina, Smith sanoo.

Mies kertoo, ettei häpeä transsukupuolisuuttaan, mutta että hän ei halunnut sen nousevan esiin kilpailussa. Hän ei halunnut, että hänet leimattaisiin ”ensimmäiseksi transsukupuoliseksi kilpailijaksi Selviytyjissä”.

Lähde: People

Uusimmat