Kuva: Mikko Räsänen

Ellinoora nauttii kesäfestareista: "Hetken suomalaiset ovat sosiaalisia ja aurinkoisia"

28.06.2017 09:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Ellinoora koki viime vuonna ensimmäistä kertaa sen, millaista on olla festarilavalla.

Laulaja Ellinooralle, 23, viime kesä oli täynnä uusia ja ihmeellisiä kokemuksia. Hän muun muassa pääsi kokemaan ensimmäistä kertaa sen, millaista on nousta festarilavalle.

- Viime kesä oli sellainen neitsytkesä. Ensimmäistä kertaa pääsin esiintymään sellaisille festareille, missä olen aiemmin ollut yleisönä.

- Se oli ihan tajutonta. Ymmärsin myös heti, että minua ei haittaa yhtään se, että olen lavalla, hän kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Tuon kesän jälkeen ilmestyi vasta Ellinooran debyyttilevy, joka sisältää lukuisia radiohittejä, kuten Carrie ja Leijonakuningas. Ellinoora uskookin, että julkaisun myötä myös yleisöä löytää kesän keikoille entistä enemmän.

- Jo viime kesänä todella moni tuli katsomaan, mikä oli todella hienoa. Nyt kun levy on ulkona, niin se on tietenkin ihan eri asia. Odotan todella paljon kesän keikkoja, vaikka toki edelleen olenkin ihan juniori. Minulla on kuitenkin näkemus siitä, mitä tehdä lavalla.

Ellinooran mukaan hän onkin saanut hurjasti palautetta siitä, että hänen keikoillaan tunteita ei peitellä.

(kuva: Mikko Räsänen)

- Minä en pelkää huutaa tai innostaa ihmisiä tanssimaan, laulamaan ja itkemään. Minusta tuntuu, että ihmisillä ei nykyään ole aikaa näyttää tunteitaan, mutta haluan, että keikan ajan jokainen voi olla oma itsensä.

- Erään keikan jälkeen sain palautetta, että katsoja oli aikeissa lähteä pois kesken keikan, koska hän oli tuntenut niin paljon.

"Ehdottomasti bailaaja"

Vaikka tänä kesänä Ellinoora nähdäänkin lähinnä festareiden keikkalavoilla, on hänellä lukuisia lämpimiä muistoja nuoruuden kesistä, joihin kuului olennaisena osana iso ystäväporukka.

- Olin festareilla ehdottomasti sellainen bailaaja. Meillä oli iso ystäväporukka, jonka kanssa telttailtiin. Siihen aikaan liittyy todella paljon ihania muistoja.

- Olen onnellinen siitä, että olen saanut mennä vapaasti ja suorittaa ne omat sekoilut turvallisessa porukassa.

Ellinoora hehkuttaakin suomalaista festivaalifiilistä, jossa näkyy ennen kaikkea se suomalainen sisu.

- Suomen festivaalitunnelma on mielestäni ihana. Me herätään ihan eri tavalla henkiin. Hetken ajan suomalaiset ovat sosiaalisia ja aurinkoisia. Me ei myöskään säikähdetä sitä, jos vähän sataa vettä. Se on se suomalainen sisu, Ellinoora naurahtaa.

Aiemmin kerroimme siitä, miten Helsinkiin muuttaminen muutti Ellinooraa. Tuon jutun pääset lukemaan täältä.

Kilpailut

Uusimmat