Kuva: Mikko Räsänen

Jenni Kokander paljastaa koomikon suurimman haasteen MTV:lle: "Tappaa kaiken hauskuuden"

10.08.2017 18:45 - Anna Hopi

Kokanderille on luontaisinta hauskuuttaa ihmisiä tietyn roolin suojista.

Koomikot Jenni Kokander ja Ali Jahangiri olivat Huomenta Suomen lähetyksessä vieraana. Naurattamisen ammattilaiset keskustelivat siitä, mitä eroa on stand up -komiikalla ja esimerkiksi sketsihahmoilla.

- Koomikkona ajattelen niin, että jos on hauskuuden vaatimus, se tappaa aina kaiken komiikan. Stand up -komiikassa on juuri se, että jengi tulee paikalle odotusarvolla "naurata mua". Putous tai draamakomedia antaa vähän armoa, koska ihmiset eivät tiedä, koska se hauska tulee, Kokander sanoo.

- Putouksen kohdalla se on juuri niin, että sitä ei todellakaan tiedä, koska se hauska tulee, kuittailee Jahangiri vierestä.

- Stand upin ja näyttelemisen suurin ero on se, että näyttelemisessä on aikaa harjoitella sitä ja olet roolisi suojissa. Stand upissa olet siinä avoimesti - ihmiset nauravat joko sinulle tai jutuillesi.

"En enää oksenna ennen keikkaa"

Kokanderin mukaan roolin suoja helpottaa paljon yleisön kohtaamista - hölmöjä asioita voi sanoa, koska sanoja on "roolihahmo", eikä nainen itse. Ali Jahangiri sanoo jännittäneensä kovasti keikkoja juuri tämän asian takia, koska mitään suojaa ei lavalla ole.

- Nyt en enää oksenna ennen keikkoja. Olen aika usein tehnyt niin jännityksen takia, hän avaa.

- Jännitys ei ikinä katoa siitä. Sinulla ei ole turvasatamaa lavalla, mihin palata. Minulle on toisaalta tullut addiktio siihen, ettei ole turvaverkkoa.

Katso koko haastattelu alta.

Lue myös: Jenni Kokander, 37, paljastaa erikoiset harrastuksensa: "Olen varhaismummeli"

Kilpailut

Uusimmat