Kuva: AOP

Kim Kardashian esti käärme-emojin käytön Instagram-kommenteissaan - mistä on kyse?

27.08.2017 17:15 - Iiro Myllymäki

Käärme-emojit ovat nousseet symboloimaan petollisuutta ja valheellisuutta Taylor Swiftin monivaiheisessa riidassa Kanye Westin ja Kim Kardashianin kanssa.

Käärmekuvasto on ollut viime päivinä pop-kulttuurin keskiössä sen jälkeen, kun Taylor Swift teki näyttävän paluun julkaisemalla uuden singlen Look What You Made Me Do. Ennen singlen julkaisua Swift jakoi Instagramissa mystisiä videoita käärmeistä, ja singlen lyriikkavideolla käärmeteema jatkui.

Swiftin kanssa julkisessa kiistassa ollut Kim Kardashian on nyt saanut osansa käärmekuvastosta, ja hän on päättänyt estää käärme-emojien liittämisen Instagram-päivitystensä kommentteihin kokonaan. Mistä tässä kaikessa oikein on kyse?

Riita juontaa juurensa vuoteen 2009

Käärmeisiin viittaaminen Taylor Swiftin uudessa tulemisessa on mitä ilmeisimmin viittaus hänen sekä Kim Kardashianin ja Kanye Westin välillä vellovaan riitaan, joka johti Kardashian-West-fanien hyökkäykseen netissä Swiftiä vastaan käärme-emojeilla.

Ensimmäinen näytös Swiftin ja Westin eripurassa nähtiin vuonna 2009, kun West ryntäsi MTV Video Music Awards -gaalassa lavalle Swiftin ottaessa vastaan palkintoa. West sanoi lavalla, että hän itse olisi ansainnut palkinnon enemmän kuin Taylor Swift.

Kunnolla kaksikon välit viilenivät viime vuonna johtuen Kanye Westin Famous-kappaleesta. Biisissä mies viittaa Taylor Swiftiin muun muassa lyriikassa ”I made that bitch famous”, eli ”Tein siitä ämmästä kuuluisan” – viittaus MTV Video Music Awardsin tapahtumiin. Swift ilmaisi, ettei hyväksy kappaletta ja häneen viittaamista bitch-sanalla. West puolestaan väitti, että hänellä oli Swiftin siunaus kappaleen julkaisuun.

Kim Kardashian vuoti puhelupätkiä

Kim Kardashian tuli riidan keskiöön viime vuoden kesällä, kun hän jakoi Snapchatissa videolla pätkiä miehensä Westin ja Swiftin puhelinkeskustelusta. Näiden pätkien perusteella sai sellaisen vaikutelman, että Swift oli kuin olikin antanut hyväksyntänsä kappaleen sanoituksille. Snapchat-pätkien lisäksi Kardashian jakoi Twitterissä samaan aikaan päivityksen ”kansallisen käärmepäivän” kunniaksi ja liitti mukaan lukuisia käärme-emojeita. On selvää, että nainen viittasi käärmeillä Swiftiin, ja tämän jälkeen Swiftin sosiaalisen median päivitysten kommenttikentät täyttyivätkin käärme-emojeista.

Puhelupätkien vuotamisen jälkeen Swift puolustautui kirjoittamalla Instragramissa, ettei ollut saanut kuullakseen pätkiä Westin Famous-kappaleesta ennen julkaisua toisin kuin West oli hänelle luvannut, ja ettei hän voi täysin hyväksyä kappaletta, jota ei ole lainkaan kuullut. Hän myös väitti, ettei tiennyt etukäteen bitch-sanan käytöstä.

Tämän monitahoisen draaman aikana käärme-emojit olivat tulleet symboloimaan Swiftin oletettua valheellisuutta. Koko Taylor Swiftin uuden singlebiisin on tulkittu olevan suora kuittailu Kanye Westille – ja siinä sivussa Kim Kardashianille.

Kim blokkasi käärmeet Instagramista

Swift on nyt ominut käärmesymbolin omaan käyttöönsä, ja Swift-fanit ovat seuranneet perässä. Nyt he ovat alkaneet pommittaa Kardashiania käärme-emojeilla Twitterissä, mutta Instagramissa tämä on tehty mahdottomaksi. Buzzfeed-sivuston selvityksen mukaan Kim Kardashian on nimittäin estänyt kokonaan käärme-emojien liittämisen Instagram-kommentteihin. Tämä on helppo todeta katsomalla naisen viimeisimpien päivitysten kommenttikenttiä. Käärme-emojeita niistä ei löydä, mutta sen sijaan monet ovat alkaneet pommittaa naista lohikäärme-emojeilla.

Cosmopolitan kertoo, että tällainen yhden emojin blokkaus on onnistunut samalla menetelmällä, jota testattiin ensimmäisenä Taylor Swiftin profiiliin. Ja kuten saatoitkin jo arvata, tuolloinkin kyse oli nimenomaan käärme-emojien poistamisesta.

Lue myös: Tätä on odotettu: Taylor Swift julkaisee uuden levyn kolmen vuoden jälkeen

Lähteet: Cosmopolitan, Time, Buzzfeed

Kilpailut

Uusimmat