Kuva: Senja Rapila

Räppäri Pyhimys löysi uudestaan musiikin tärkeyden: "Oli vahva tunne, ettei näin voi jatkua"

20.09.2017 23:15 - Katariina Auvinen

Uutta soolomusiikkia julkaissut räppäri paljasti, että albumikin on tekeillä.

Räppäri Pyhimys eli Mikko Kuoppala kertoi radiokanava Kissille antamassaan haastattelussa uuden biisinsä synnystä ja kuulumisista. Isompi yleisö tuntee Pyhimyksen Teflon Brothersista, mutta mies on julkaissut myös sooloalbumeita. Pyhimykseltä ilmestyi uusi kappale, Kynnet, kynnet. Uusi sooloalbumikin on työn alla. 

Räppärin edellinen sooloalbuminsa, Pettymys, julkaistiin vuonna 2015. Hän kertoo kasvaneensa ihmisenä edellisen albuminsa ajoista. 

-Minusta tuntuu, että tuleva albumi on selkeästi nyt tuore. Viime levyn aikana olin sellainen yli-ikäinen parikymppinen räppäri ja nyt olen nuori aikuisräpin tekijä. Nyt katsotaan uusin lasein tulevaa, Pyhimys kertoo. 

Hänen mukaansa viime vuosi oli uusien alkujen vuosi. 

-Vuodet 2016 ja 2011 olivat sellaiset, jonka aikana tuli vahva tunne, että näin ei voi jatkua. Jotain täytyy muuttaa. Löysin silloin uudestaan musiikin tärkeyden ja syyt tehdä musiikkia uudestaan, hän pohtii. 

Pyhimys sanoo, että musiikki ei voi hänelle olla ikinä vain työtä. Hänen mielestään musiikin tekemiseen pitää liittyä juuri oikeanlaista nälkää. 

-Musiikki ei voi ikinä olle pelkästään työtä. Musiikki vaatii työtä, mutta sen tekeminen pitää olla tietyllä tavalla elämää suurempaa. Silloin pitää olla valmis heräämään aamuyöllä kirjoittamaan biisiä, jos idea tulee, eikä välittää siitä, että olisi aamutöitä. 

Lue myös: Teflon Brothers -räppäri avautuu: Olin mukana suunnittelemassa rikosta

Voice.fi ja Kiss ovat molemmat osana Bauer Mediaa. 

Kilpailut

Uusimmat