Kuva: Handout

Brittiartisti teki debyyttilevynsä suomalaistähtien kanssa: "Suomella nyt tärkeä paikka sydämessäni"

03.11.2017 14:15 - Senja Rapila

September Song -hitistään tunnettu JP Cooper esiintyy huomenna Helsingissä.

Brittiartisti John Cooper eli tunnetummin JP Cooper tuli koko maailmalle tunnetuksi megahitistään September Song, joka julkaistiin viime vuonna. Miehen debyyttialbumi julkaistiin viime kuussa, ja se kantaa nimeä Raised Under Grey Skies.

Albumi tehtiin osaksi Suomessa, Turussa, The Crash -yhtyeestä tutun muusikko ja tuottaja Teemu Brunilan asunnossa. Kokonaisuudessaan levyprojektia oli tekemässä yhdeksän suomalaista musiikkialan asiantuntijaa.

JP Cooper tapasi Brunilan alun perin Lontoossa ja vieraili reilu vuosi sitten ensimmäisen kerran Suomessa, tullen tänne vain kirjoittamaan kappaleita Brunilan kanssa.

- Emme vielä silloin tienneet, että tekisimme debyyttialbumini yhdessä. Hän kutsui minut luokseen, enkä ollut koskaan ollut Suomessa, joten sanoin, että miksei, totta kai tulen. Rakastin ehdottomasti sitä paikkaa, JP Cooper kehuu Voice.fi:n haastattelussa.

- Oli todella mukavaa olla kaukana kaupungin hälinästä, koska teimme levyä oikeastaan keskellä metsää. Se oli hienoa, ettei ympärillä ollut lainkaan häiriötekijöitä. Siellä oli todella rauhallista.

(kuva: Handout)

Artisti painottaa vielä Brunilan asuinympäristön rauhallisuutta, kertoen työnteon käyneen siellä jopa lomailusta.

- Vaikka menin sinne tekemään töitä, se tuntui siltä, että ottaisin tauon työnteosta. Siellä oli niin rauhallista.

Levyä työstettiin pitkään eri maissa ja Suomessa brittiartisti vieraili useaan otteeseen kuluvan vuoden aikana. Hän kertoo, että sai nähdä Suomen kaikki vuodenajat.

- Teemun asunto on meren rannalla, joten veden ja metsän yhdistelmä oli todella kaunis. Vuodenaikojen muuttumisen ja kaikkien eri värien näkeminen oli kaunista, otin paljon upeita kuvia sieltä. Emme saa hirveämmin lunta Iso-Britanniassa, joten viime talvena lumiset näkymät Suomessa olivat upeita.

"Meillä klikkasi Teemun kanssa välittömästi"

Cooper kehui vuolaasti Voice.fi:n haastattelussa suomalaisia työtovereitaan.

- Meillä klikkasi Teemun kanssa välittömästi: kuuntelemme samanlaista musiikkia, meillä on samanlainen huumorintaju. Aion tehdä hänen kanssaan yhteistyötä jatkossakin, Cooper luettelee haastattelussa.

Projektissa oli myös mukana tuottaja ja artisti Hank Solo.

- Teemu esitteli minut myöhemmin Hank Sololle. Hän on mahtava tyyppi. Törmäsin häneen jopa kerran Los Angelesissa, mikä oli outoa. Olimme jonkun yhteisen ystävän syntymäpäivillä jonkinlaisessa pelihallissa.

- He ovat hyvin lahjakkaita ja upeita ihmisiä. Heidän kanssaan työskentely on enemmän artistien kanssa työskentelyä kuin pelkästään tuottajien tai sanoittajien kanssa työskentelyä. Meillä oli todella hauskaa työskennellessämme yhdessä.

Harmaa Suomi teki kaiken kaikkiaan vaikutuksen brittiartistiin.

- Suomella on nyt todella tärkeä paikka sydämessäni.

(kuva: Handout)

Hymyä ja kyyneleitä

JP Cooper esiintyy huomenna lauantaina 4. marraskuuta Korjaamolla. Kyseessä on miehen ensimmäinen konsertti Suomessa. Hän kertoo, että luvassa on show, joka tulee herättämään tunteita.

- Esiintymisessäni on tärkeintä kontakti yleisöön, tykkään kertoa tarinoita. Se on inhimillinen kokemus. En halua että se on vain pelkkää suorittamista. Kiertueella on nähty paljon tanssimista, hymyjä ja kyyneleitä, kauniita hetkiä.

Voit kuunnella Teemu Brunilan The Crash -yhtyeen yhden hittikappaleen alapuolelta.

Lue myös: Tekeekö rap-yhtye Kymppilinja paluun? Janne Ordénilta mystinen lausunto

Lue myös: Laulaja Ellinoora pohtii hittibiisin kaavaa: "Tärkeintä, että se tuntuu jossain"

Kilpailut

Uusimmat