Kuva: MTV

Tähdet, tähdet -ohjelma on parempi kuin koskaan! top 5 -esitykset valittiin

06.11.2017 20:55 - Mikko Räsänen

Tämän kauden Tähdet, tähdet -osallistujien piti olla kokemattomia. Tulokkaat ovat kuitenkin yllättäneet kaikki odotukset, kirjoittaa toimituspäällikkö Mikko Räsänen.

Kun Tähdet, tähdet -ohjelman neljännen tuotantokauden kilpailijat julkistettiin, pidettiin osallistujakaartia ohjelman historian kokemattomimpana. Moni ihmetteli osallistujalistaa lukiessaan, että keitä ovat Nelli Matula tai Mikael Saari? Matula kun oli julkaissut vasta joitakin singlejä ja Saarikin tuttu oikeastaan vain UMK-kilpailusta, minkä kautta hän on pari kertaa yrittänyt päästä Suomen euroviisuedustajaksi.

Matula ei ole edes ainoa kilpailija, jonka esikoisalbumia ei ole vielä nähty, vaan Erika Vikmaninkin levytysura koostuu toistaiseksi vasta kolmesta singlestä. Myös André Linman ei sanonut monille nimenä mitään, koska laulajan nimeä paremmin muistettiin hänen ex-yhtyeensä Sturm und Drangin nimi.

Kun aiemmin ohjelmaan ovat osallistuneet muun muassa Jari Sillanpää, Nightwishin laulajana maailmaa kiertänyt Anette Olzon, Vicky Rosti, Arttu Wiskari, Eini, Irina, Stig, Laura Voutilainen, Roope Salminen ja Mikko Alatalo, ei ole ihme, että tämän vuoden kaarti näytti kokemattomalta.

Tämän kauden keltanokat ovat kuitenkin alusta lähtien lyöneet luun kaikkien epäilijöiden kurkkuihin. Tomi Metsäkedon osalta kilpailu tosin päättyi jo alkumetreillä, kun hänet erotettiin ohjelmasta ahdistelukohun takia. Totuuden nimissä on kuitenkin sanottava, että ohjelman taso on nyt niin kova, että Metsäkedon taival olisi muutenkin luultavasti päättynyt heti ensimmäiseen pudotukseen.

Nyt viikosta toiseen on saanut ihmetellä, miten tämä on ollut parempi tuotantokausi kuin yksikään tähän asti. Yksittäisiä kohokohtia on jo neljän jakson jälkeen niin monta, että kaikkia ei voi mainita. Esimerkiksi Nelli Matula ja Erja Lyytinen ovat loistaneet jokaisessa vedossaan.

Kokosin alle viisi tähän asti parasta esitystä:

1. Nelli Matula: I Have Nothing
Whitney Houston ja Celine Dion ovat artisteja, joiden biiseihin ei yleensä kannata koskea, koska on liian suuri riski, että tulkinta jää noloksi ja kömpelöksi. Nelli Matula ei ole legendoja pelännyt, vaan on esittänyt jo molempien kappaleita. Suurin "monttu jää auki" -efekti koettiin Matulan Whitney Houstonin I Have Nothing -kappaleen kohdalla, koska se näytti, millä tasolla tuo nuori artisti liikkuu. Matulalta olisi voinut nostaa tälle listalle minkä tahansa kappaleen, ja näkemäni perusteella hän on ollut kokonaisvaltaisesti se kaikkein vakuuttavin artisti.

2. Elias Kaskinen: Circle of Life
En ole hetkeen nauranut niin paljon kuin katsoessani Kaskisen tulkintaa Leijonakuningas-biisistä. Kaskinen ei ota itseään liian vakavasti vaan esiintyi leijonapuvussaan niin koomisesti, että yleisö osoitti suosiotaan seisaaltaan. Kaikista hauskoista elementeistä huolimatta kannattaa vähintään sivukorvalla kiinnittää huomiota myös siihen, että hauskuuttamisen ohessa Kaskinen itse asiassa laulaa ihan pirun hyvin. 

3. Erja Lyytinen: Alone
Koska Erja Lyytinen on blues-artisti, on hän joutunut tekemään suosiota mainstream-suosion ulkopuolella. Mutta nyt viimeistään kaikki näkevät, mikä on se lahjakkuus, jonka ansiosta Lyytinen keikkailee säännöllisesti ulkomailla. Lyytinen on kuin kotonaan genressä kuin genressä ja Alone-vedossaan pääsi myös näyttämään kitarataitojaan.

4. Jannika B: Jippikayjei
Jannika yllätti sarjan kolmannessa jaksossa sillä, miten hyvin hän lauloi Nightwishia. Neljännessä jaksossa hän räjäytti pankin Cheek-tulkinnallaan. Vaikka Jannika unohti pienen pätkän kappaleen sanoista, oli hän räppijakson ehdoton onnistuja. 

5. Erika Vikman: Welcome to the Jungle
Tätä top5-listaa ei olisi voinut tehdä, ellei siihen laita vähintään yhtä Erika Vikmanin vetoa. Nuori tangokuningatar on näyttänyt avausjaksosta lähtien, että jos joku pitää häntä vain tangokuningattarena, on pahasti väärässä. Erika on lahjakas, aito, hauska ja monipuolinen, ja todellakin paljon enemmän kuin pelkkä tangolaulaja. Vikmanilta olisi voinut nostaa vaikka tälle listalle vaikka hänen Adelen Hello-tulkintansa, mutta se että tangokuningatar osaa laulaa isoa ääntä vaativan slovarin ei yllätä yhtä paljon kuin se, miten hän vetää Guns N' Rosesia. 

Lue myös: Nelli Matula on kuuma pop-tulokas - "Haluan nipistää itseäni joka päivä!"

Lue myös: Hups, lipsahtikö Tähdet, tähdet -mainokseen paha moka?

Lue myös: Erika Vikman seksuaalisesta häirinnästä: Arkipäiväistä, jokainen naisartisti kohtaa sitä

Uusimmat