Kuva: AOP

Cheek-tähti Antti Holma: "Aina kun näen Jaren ja Jeren, sydän hyppää kurkkuun!"

26.11.2017 15:15 - Anna Hopi

Antti Holma näyttelee pääroolia Cheek-elokuvassa..

Näyttelijä Antti Holman, 34, kohdalle osui mahtava tilaisuus, kun hänet valittiin esittämään Veljeni vartija -elokuvassa Cheekiä ja hänen kaksoisveljeään Jere Tiihosta. Ensi vuonna 31. tammikuuta elokuvateattereihin tulevaa elokuvaa on kuvattu koko kesä ja syksy.

- Kun sain roolin, ajattelin, että nyt pitää opetella kaksi asiaa, mitä en osaa: räpätä ja tapella. Sitten alkoivat harjoitukset, hän sanoo Voice.fi -sivuston haastattelussa.

- Et voi näytellä kuin yhtä asiaa kerrallaan. Jare Tiihosesta löytyy niin paljon materiaalia, että rajaus täytyy tehdä johonkin. Sinänsä helppo tilanne, kun yleensä roolihenkilö täytyy keksiä jostain. Jos näyttelet leipuria, voi olla hyvä asia esimerkiksi tavata leipuri, hän nauraa.

- Cheek-materiaalia voi katsoa loputtomiin. Kyllä jokainen tietää, että kun tullaan elokuvan lähikuviin, en voi ikinä näyttää täysin Jarelta. Minun täytyy löytää joku toinen kulma, mitä kautta ihmiset tunnistavat hahmoni.

Holma sanoo lopettaneensa tietyssä pisteessä Cheekiin liittyvän materiaalin: kirjojen, musiikkivideoiden ja haastatteluvideoiden katsomisen.

- Leffan tekemisen kauhu on se, että vasta usein kuvauksissa selviää, millainen roolihenkilöstäni on tulossa. Olen vain koko ajan ajatellut, että pidän pään kylmänä. Pokkaa pitää olla. Jare ja Jere ovat olleet älyttömän hyvin messissä, he ovat olleet tukena minulle. Olen saanut luoton sieltä päästä. Se ei siltikään poista sitä, että aina kun näen Jaren ja Jeren kuvaussetissä, sydän hyppää kurkkuun. Tilanne on niin merkillinen, hän tunnustaa.

- Pikkuhiljaa palikat löytyvät kohdilleen, siihen luotan, Holma summaa projektia.

"Yökerhossa olen paniikissa"

Joviaalista ja ulospäinsuuntautuneesta julkisuuskuvastaan huolimatta Antti Holma sanoo olevansa arka introvertti, jolle väkijoukoissa oleminen on pahinta mahdollista kidutusta.

- On ollut huvittavaa, kun ollaan tehty Veljeni vartija -elokuvaa, niin sanoin Jarelle ja Jerelle, että minusta ei tule vapaaottelijaa, eikä räppäriä. Näyttelen niitä kyllä. Haluan muistuttaa ihmisille sitä, että minusta ei tule sellaista läppäveijaria, vaikka tekisin mitä tahansa työkseni, hän sanoo.

Kaksi Cheekiä: Jare Tiihonen ja Antti Holma elokuvan tiedotustilaisuudessa (kuva: AOP)

- Kahdestaan jonkun ihmisen kanssa jutteleminen on minulle turvallinen tilanne. Jos minut heitetään vaikka jonnekin yökerhoon selvinpäin, olen paniikissa. En enää dokaa, joten en voi vetää edes mitään suojakännejä päälle. Todennäköisesti hiki valuu selästä ja olen harmaa kauhusta. Se ei liity julkisuuteen, vaan sama tapahtuu Lontoossa, jossa kukaan ei tiedä, kuka olen.

Ujon luonteen takia Holma jännittää pahasti sosiaalisissa tilanteissa. Hänelle työminä ja yksityinen minä ovat täysin eri asia ja jopa vastakkaiset persoonat.

- On kamala tilanne olla jossain ihmisvilinässä siviilielämässä niin, että pitäisi hurmata ihmisiä. Olen pelokas ihminen, kun olen yksin kaupungilla. Pelkään eniten kassatilanteita. Vaikka olen hyvä englanninkielessä, Lontoossakin voi tulla vastaan tilanteita, joissa joku alkaa puhua minulle, enkä heti ymmärrä, mitä hän sanoo. En saa välttämättä mitään sanaa suustani sellaisessa tilanteessa.

- Jotain varmaan huvittaa se asia. Mutta silloin kun kirjoitan vaikka seurustelusta tai seksistä, en koskaan ajattele, että kirjoitan sitä jollekin yleisölle. Kirjoitan sitä tässä ja nyt. Se on intiimi, yksityinen tilanne. Aina kun julkaisen jotain tekemääni, siinä on omat hikiset hetkensä, että taas tuonne lähti joku aivoripuli. Vaikka olisin miettinyt kuinka sanottavaani, aina tulee se häpeä, että olen sanonut jotain liikaa.

Mistä Holman sosiaalisten tilanteiden kauhu kumpuaa - ovatko syynä oma herkkyys, kestämätön hälinä vai pelko siitä, mitä muut ajattelevat hänestä?

- Siinähän ne asiat tulivat summattuna. En tykkää ihmismassoista. Pitää aina olla pakotie. jos menen leffaan tai teatteriin, menen aina penkkirivin reunaan istumaan. Olen käynyt kaksi kertaa festareilla, vuonna 1999 Ilosaarirockissa, ja siitä en muista mitään koska olin niin päissäni. Hävitin laukkuni siellä ja menin joidenkin kilju-punkkareiden autoon haastamaan riitaa. Nyt kävin Ruisrockissa katsomassa Profeettojen keikan töiden merkeissä Veljeni vartija -leffaa varten, hän kertoo.

"Annoin diiva-hälytyksen leffan kuvauksissa"

Introverttina Holma kertoo kohtaavansa tilanteita, joissa ylikuormitus käy liian kovaksi. Joskus voi käydä niin, ettei kroppa ja pää toimi kuormituksen takia.

- Kun kuvasimme Veljeni vartija -elokuvaa Blockfesteissa, päivä oli täynnä jännitystä. Olin huomion keskiössä ja ihmiset tulivat lähelle, huolehtivat. Yhtäkkiä huomasin, että väsymys toi minulle aivosumun. Olisin voinut mennä samantien nukkumaan ja olla 8 tuntia syvässä unessa, hän kertoo.

- Moni jännittää sillä tavalla, että he haippaavat olemistaan. Menen itse ihan päinvastaiseen suuntaan. Kuvausviikkojen jälkeen saatan istua sohvalla neljä tuntia ja vain olla. Keitän ehkä kahvit siinä ja välillä katson puhelinta. Kun se myrsky tuli Flow-festariviikonloppuna, seurasin sen kotisohvalta käsin. Siinä meni vaan pari tuntia siten, että istuin alaosattomissa sohvalla. Olin tullut kotiin ja olin ollut menossa suihkuun tai nukkumaan, ja riisuutuminen oli vaan jäänyt kesken, kun aivot menivät nollille.

Antti Holma kertoo, että kokee välillä introverttina sosiaaliset tilanteet uuvuttavina. (kuva: Senja Rapila)

Holma sanoo viettävänsä viikonloput täydellisessä yksinäisyydessä seurallisten kuvausviikkojen jälkeen. Hän sanoo, että tarve omaan tilaan on ollut hänelle hankalinta Veljeni vartija -elokuvan kuvauksissa.

- Näytteleminen ei ole minulle se haaste. Minulla on pokkaa mennä ja väittää olevani joku toinen henkilö. Muut ihmiset ovat pahin haasteeni tässä työssä, enkä tarkoita tällä mitään pahaa. Olen antanut Veljeni vartija -leffan kuvauksissa diiva-hälytyksen joissain tilanteissa, hän kertoo.

Kiireisissä kuvauksissa hän on ollut aina joko kuvaamassa tai maskeerattavana. Ruokatauko on ollut Holmalle ainoa rauhoittumisen paikka.

- Ikinä en ole kokenut sellaista härdelliä. Se on kivaa, mutta myös tosi raskasta. Olen vetänyt ruokatauoilla maskibussiin etuosassa verhot kiinni ja pyytänyt, ettei kukaan puhuisi minulle. En pystyisi liian väsyneenä huomioimaan ketään. Niiden taukojen ansiosta olen saanut kuvausten hoidettua hyvin, hän sanoo.

Lue myös: Antti Holma: "En taistellut pätkääkään syöpääni vastaan"

Lue myös: Vannoutunut sinkku Antti Holma: "Etsin parikymppisenä pelastajaa"

Lue myös: Antti Holma julkaisi parodiaversion Cheekin ratsastuskuvasta: "Yhdennäköisyyttä tavoiteltiin"

Lue myös: TV-ohjelman kuvaukset pitivät Antti Holman kiireisenä - laihtui 10 kiloa!

Kilpailut

Uusimmat