Kuva: AOP

Girls-tähti Lena Dunham raiskauskohun keskellä - pyytää nyt anteeksi kohauttaneita lausuntojaan

26.11.2017 11:15 - Iiro Myllymäki

Lena Dunham puolusti julkisessa tiedotteessa raiskauksesta syytettyä kollegaansa. Nyt hän katuu päätöstään.

Girls-sarjan luoja ja sarjassa näytellyt Lena Dunham on joutunut myrskyn silmään puolustettuaan kyseisen sarjan käsikirjoittajakollegaansa Murray Milleriä, jota on syytetty raiskauksesta. Näyttelijä Aurora Perrineau on väittänyt Millerin raiskanneen hänet vuonna 2012.

Lena Dunham kirjoitti asiaan liittyen yhdessä toisen Girls-käsikirjoittajan Jenni Konnerin kanssa tiedotteen, jonka he lähettivät Hollywood Reporter -lehdelle. Kyseisessä kirjoituksessa Dunham ja Konner ensin kertovat olevansa hyvillään siitä, miten monet naiset Hollywoodissa ovat uskaltautuneet viime aikoina puhumaan julkisesti kohtaamastaan seksuaalisesta ahdistelusta. He kuitenkin uskovat vakaasti, että Murray Miller on joutunut valheellisten syytösten kohteeksi.

”Haluamme, että nämä naisten tarinat tulevat kuulluiksi, mutta meidän sisäpiirin tietomme Murrayn tilanteesta on saanut meidät vakuuttuneiksi siitä, että valitettavasti tämä syytös kuuluu kolmeen prosenttiin valheellisesti raportoiduista raiskaustapauksista”, naiset kirjoittavat. Voit lukea kirjoituksen kokonaisuudessaan alta:

Monet katsoivat tämän ulostulon vähättelevän Perrineaun kokemuksia ja olevan osa laajempaa kulttuuria, jossa naisia ei uskota heidän kertoessaan kohtaamastaan seksuaalisesta häirinnästä ja väkivallasta. Daily Mail kertoo, että kirjoituksen takia Lena Dunham on menettänyt sosiaalisen median seuraajia melkein 500 päivässä.

Heti Hollywood Reporter -tiedotteen julkaisua seuraavana päivänä Dunham julkaisi Twitterissä oman anteeksipyyntönsä. Nainen kirjoittaa, että oli naiivia ajatella, että hänen kannattaa julkisesti puolustaa Murrayta.

”Ymmärrän nyt, että oli täysin väärä aika antaa tällainen lausunto, ja olen hyvin pahoillani. Kadumme tätä päätöstämme joka solullamme”, Dunham kirjoittaa.

Dunham vielä painottaa kirjoituksessaan, että jokaisen naisen kokemusten pitää tulla kuulluiksi, niin myös Aurora Perrineaun. Voit katsoa koko kirjoituksen alla olevasta twiitistä. Jos twiitti ei näy, klikkaa tästä linkistä.

Lue myös: Pulp Fiction -tuottaja ahdisteluskandaalin keskellä: Game of Thrones -tähti paljasti oman kokemuksensa

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat