Kuva: Senja Rapila

Juontaja Minna Kuukka hurahti piparkakkutalojen rakentamiseen - katso kuvat luomuksista

15.12.2017 14:00 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Kuukan mukaan harrastus on laajentunut vuosien saatossa.

Radio Novan aamuista tuttu juontaja, Minna Kuukka on viime vuosien aikana hurahtanut täysin piparkakkutaloihin. Kuukan mukaan kaikki alkoi niin sanotusti pienimuotoisesta toiminnasta, mutta nykyään arkkitehtuurinkirjo on jo laaja.

- Useampana vuonna olen tehnyt lapsille tai lasten kanssa piparkakkutalon joulun alla. Nyt parina viime vuonna homma on kuitenkin laajentunut siitä yhdestä Muumitalosta muunkinlaiseen arkkitehtuuriin, Kuukka kertoo.

Tänä vuonna Kuukka intoutuikin tilaamaan netistä kirjan, josta löytyy kaavoja ja ideoita uudenlaisiin luomuksiin.

- Nyt näitä taloja onkin sitten tullut muutaman viikon aikana kaiketi seitsemän, Kuukka toteaa.

Vaikka kyseinen homma vaatii pientä innostusta näpertelyyn, ei se Kuukan mukaan ole lainkaan niin vaikeaa, kuin mitä moni kuvittelee.

- Ei se ole lainkaan niin vaikeaa, mitä moni kuvittelee. Mutta kyllä se näpertelyä vaatii. Noi minun tönöt on kuitenkin vielä millintarkkoihin mestariteoksiin verrattuna kotikutoisia. Tykkään asentaa taloihin pienet valot, jotka sitten tikkari-ikkunoista tuikkii ja luo tunnelmaa.

Kuukan mukaan konkreettinen tekeminen onkin varmasti sitä kaivattua vastapainoa radiotyölle. Siitä saavat nauttia myös läheiset ja tuttavat, sillä tänäkin vuonna talo on mennyt lahjaksi neljään eri perheeseen.

Yksi taloista löytääkin omistajansa Radio Novan kuulijoiden joukosta. Arvonta on parhaillaan käynnissä Radio Novan Aamun Facebook-sivulla, jonne pääset tästä.

Kuvia Kuukan teoksista sen sijaan näet alta.

(kuva: Minna Kuukka)

(kuva: Minna Kuukka)

(kuva: Minna Kuukka)

(kuva: Minna Kuukka)

(kuva: Minna Kuukka)

Lue myös: Terveelliset raakapiparit ovat jokaisen piparitaikinafanin unelma - katso resepti

Kilpailut

Uusimmat