Kuva: RadioPlay

Sacramenton vampyyri kylvi kauhua 1970-luvulla - herkutteli uhriensa verellä

23.12.2017 20:15 - Katariina Auvinen

Huorapuutarhan murhapodcastissa keskitytään tällä kertaa Kaliforniaa kuohuttaneeseen tapaukseen.

Jyväskyläläiset opiskelijat pohtivat uusimmassa murhapodcastissa Huorapuutarhassa muun muassa Sacramenton vampyyrin tapausta, joka herätti kauhua Yhdysvalloissa 1970-luvulla. 

Justiina ja Pauliina keskittyvät Richard Trenton Chasesiin, jonka tarina on selkäpiitä karmiva. Chasen vanhemmat kohtelivat lasta kaltoin pienenä, joka vaikutti tämän koko loppuelämään. Nuori mies muun muassa uskoi, että hänen käsisaippuansa tekisi hallaa hänen verelleen ja tämä voisi pelastua vain juomalla tuoretta verta. 

Näin Chase aloitti ensin metsästämään pieniä eläimiä, joiden verta hän joi. Jano kuitenkin yltyi juodessa. Esimerkiksi eräänä päivänä poliisit pysäyttivät Chasen ajaman auton ja löysivät tämän takakontista litroittain tuoretta verta. Veri paljastui kuitenkin naudanvereksi. 

Eläinten veren juominen ei tyydyttänyt miestä pitkään. Lempinimi tulikin siitä, että mies tappoi kuukauden sisällä kuusi ihmistä Kaliforniassa. 

Justiina kertoo taas Suomessa tapahtuneesta Tulilahden kaksoismurhasta, joka tapahtui Heinävedellä vuonna 1959. Kyseessä on yksi Suomen tunnetuimmista rikosmysteereistä, johon ei ole vieläkään saatu täydellistä varmuutta. 

Lue myös: Äiti surmasi yhdeksän lastaan - poliisin epäilykset heräsivät liian myöhään

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot.  

Kilpailut

Uusimmat