Kuva: RadioPlay

Äiti surmasi yhdeksän lastaan - poliisin epäilykset heräsivät liian myöhään

17.12.2017 12:15 - Katariina Auvinen

Jyväskyläläiset opiskelijat puivat murhapodcastissa kuuluisia rikostapauksia.

Huorapuutarha on ohjelma, jossa sarjamurhaajista kiinnostuneet opiskelijat Justiina ja Pauliina keskustelevat murhaajista ja heidän tekemistään rikoksista. Uusimmassa jaksossa kaksikko pui tapausta, jota ei todellakaan suositella herkimmille. Uuden jakson aiheina on nimittäin kaksi tapausta, joissa omat äidit murhaavat lapsiaan. 

Justiina esittelee amerikkalaisen Marybeth Tinningin tapauksen. Tinning ehti murhata yhdeksän lastaan ennen kuin hän jäi teoistaan kiinni. Kaikille yhdeksälle murhalle oli yhteistä se, että Tinning vei lapsensa lääkäriin, mutta siinä vaiheessa mitään ei ollut mahdollista tehdä heidän hyväkseen. 

Tinning myönsi pitkän ajan jälkeen muutamien lastensa murhat, mutta syy saattoi olla vielä kammottavampi. Äiti oli nimittäin nauttinut siitä, että lasten kuoleman myötä hän sai aina olla huomion keskipisteenä.

- Hautajaisissa Marybeth oli vaikuttanut aina erikoisen iloiselta. Hän oli myös suuttunut, jos ei saanut huomiota vedettyä itseensä, Justiina kertoo. 

Diane Downsin tapaus ei ole sen valoisampi. Hän ampui kolme lastaan, mutta ei ole vielä tähän päivään mennessä myöntänyt ampumista. Yksi lapsi kuoli ja kaksi selvisi vakavasti loukkaantuneena ampumisesta. 

Pauliina on paneutunut Downsin tapaukseen, joka saa nuoret naiset pyörittelemään päätään epäuskoisina tapahtuneesta.

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot.  

Lue myös: RadioPlay saapui Suomeen! – Ruotsissa ja Britanniassa menestynyt sovellus ladattavissa ilmaiseksi

Kilpailut

Uusimmat