Kuva: Mikko Räsänen

Madventures-kaksikko paljastaa parhaimmat vinkit krapulan torjuntaan - katso miten kannattaa juhlia

29.12.2017 10:15 - Reija Saarinen

Krapulan voi ehkäistä muutamalla täsmävinkillä.

Krapula on monelle tuttu kaveri. Se yllättää usein riehakkaan ja kostean illan jälkeen ja saa olon useimmiten todella tukalaksi.

Krapula onkin varmasti tila, jota kukaan ei tavoittele. Mutta miten sen sitten voi estää? Paras keino on tietenkin olla juomatta, mutta jos haluaa nautiskella alkoholipitoisia juomia, kannattaa panostaa ennaltaehkäisevään toimintaan.

Tuomas "Tunna" Milonoffin mukaan syöminen on tässäkin hommassa avainasemassa.

- Minulla on kerran ollut esimerkiksi sellainen salkku mukana, missä oli kaikki mahdolliset tuotteet, joissa on ravintoarvot kohdallaan krapulan ehkäisemiseksi. Siellä oli muun muassa kananmunaa, lohta sekä suolakurkkua ja smetanaa, Milonoff kertoo.

Antimia hän nautiskeli pitkin iltaa ja hoiti juomisenkin venäläiseen tyyliin.

- Vedin vain vodkasnapseja. Minulla oli juomisen suhteen selkeä tahti, ja noin puolen tunnin välein otin yhden lasillisen. Muuta alkoivat humaltumaan neljännen oluen jälkeen, itse olin kuitenkin vielä kahdeksannen shotin jälkeen ihan skarppina, hän jatkaa.

Siksi mukana kannattaakin kantaa jotain evästä, jos esimerkiksi kuppilassa ei muuten ole siihen mahdollisuutta. Näin ehkäisee pahaa oloa, ja pitää humalan tason kurissa. Samoilla linjoilla on myös Riku Rantala, joka itse pitää mukanaan aina jotain pikkusuolaista.

- Yksi mahdollisuus on pitää mukana esimerkiksi proteiinipatukkaa tai pähkinäpussia. Myös kuivaliha on hyvä valinta, Rantala toteaa.

"Juomia ei kannata sekoitella"

Moni on varmasti kuullut myös sanonnan siitä, että alkoholijuomia ei kannattaisi sekoitella keskenään. Jos on tarttunut olueen, ei kannattaisi enää kataa suusta alas teräviä. Mutta miten on, onko tälle olemassa totuuspohjaa?

- Kyllä tämä kerran konkretisoitui minulle ihan oikeasti. Oltiin Ukrainassa, tulossa Sternobylista ja olimme sen työpäivän aikana nauttineet muutamia vodkasnapseja lämmikkeeksi. Kun sitten pysähdyimme eräälle huoltoasemalla, kerroin ottavani oluen. Muut katsoivat minua ja totesivat, että jos nyt juot oluen, menet nopeasti nuutuneeseen humalaan sekä saat kauhean darran, Milonoff kertoo.

- Naureskelin ja totesin, että älkää nyt viitsikö. Oluthan on kuin limua vodkaan verrattuna. No niin siinä kuitenkin kävi, että tuli todella nuutunut olo ja reissun ainoa krapula. Että kyllä siinä väitteessä jotain perää on.

Lue myös: Madventures: Suihku ja toimivat lukot ovat arjen luksusta

Kilpailut

Uusimmat