Kuva: AOP

Seuraava James Bond saattaa olla nainen - 007-tuottajan mukaan "mikä tahansa on mahdollista"

29.12.2017 16:45 - Iiro Myllymäki

Daniel Craig jättää James Bondin roolin seuraavan elokuvan jälkeen.

Ylistystä roolisuorituksestaan James Bondina kerännyt Daniel Craig astuu sivuun salaisen agentin roolista seuraavan Bond-elokuvan jälkeen. Spekulaatiot käyvätkin nyt kuumana siitä, kuka Craigin jälkeen astuu legendaarisen hahmon saappaisiin. Bond-elokuvien tuottajan Barbara Broccolin tuoreet haastattelulausunnot kertovat, että seuraava Bond saattaa poiketa suuresti aiemmista.

Tähän mennessä James Bondin näyttelijät ovat kaikki olleet valkoihoisia brittimiehiä, kuten Bond on kuvailtu alkuperäisissä Ian Flemingin kirjoissa. Tähän saattaa olla tulossa muutos.

- Nämä elokuvat heijastelevat omaa aikaansa, ja yritämme aina vähän koetella rajoja. Mikä tahansa on mahdollista, Broccoli kertoo Daily Mailin haastattelussa.

Daniel Craig James Bondina (kuva: Nelonen)

Näin ollen seuraava Bond saattaa olla tummaihoinen tai vaikkapa nainen. Molemmilla vaihtoehdoilla on spekuloitu julkisessa keskustelussa, ja mielipiteet ovat varsin jakautuneita. James Bondia aiemmin näytellyt Sir Roger Moore ehti ennen kuolemaansa esittää oman mielipiteensä asiasta.

- Olen kuullut puhuttavan, että Bondin pitäisi olla nainen tai homoseksuaali. Mutta he eivät olisi Bondeja siitä yksinkertaisesta syystä, että Ian Fleming ei kirjoittanut hahmoa sellaiseksi. Kyse ei ole homofobiasta tai rasismista, vaan ainoastaan siitä, että pysytään uskollisena hahmolle, Moore sanoi.

Sir Roger Moore (kuva: AOP)

Legendaarinen tv-sarja Doctor Who herätti kesällä kohua julkaisemalla tiedon seuraavasta sarjan nimihahmon esittäjästä, joka on nyt ensimmäistä kertaa nainen. Tämä päätös herätti voimakkaita reaktioita sekä puolesta että vastaan. Voit lukea lisää tapauksesta tästä jutusta.

Lue myös: Yllättävä väite: James Bond naimisiin uudessa 007-elokuvassa?

Lähde: LADbible

Kilpailut

Uusimmat