Kuva: Getty

Emily Ratajkowskin Instagram-kuvan kuvatekstistä someraivo - "Kapeakatseista ja epäkunnioittavaa"

12.01.2018 12:45 - Iiro Myllymäki

Naisen hiuksia ylistävä kuvateksti ei ollut kaikille mieleen.

Huippumalli Emily Ratajkowskista, 26, on tullut hiustuotemerkki Kerastasen mainoskasvo. Nainen julkisti asian Instagram-päivityksessä. Mustavalkoisessa kuvassa nainen katsoo yläosattomana kameraan hiukset tuuheina. Päivityksen kuvatekstissä nainen ylisti hiusten merkitystä kauneudelle.

”Hiukset ovat olennainen osa kauneutta, feminiinisyyttä ja identiteettiä. Olen niin innoissani päästessäni ilmoittamaan, että olen Kerastasen uusi mainoskasvo”, nainen kirjoitti.

Kuvateksti kuitenkin keräsi pian paljon kritiikkiä osakseen. Monien mielestä hiusten tärkeyttä korostava teksti oli loukkaava heille, jotka ovat esimerkiksi sairauden tai kemoterapian takia menettäneet hiuksensa.

”Selvästikään kukaan läheisesi ei ole läpikäynyt kemoterapiaa. Hiukset eivät määritä kauneutta ja identiteettiä”, kirjoitti yksi harmistunut kommentoija.

”Menetin hiukseni kemoterapian takia muutama vuosi sitten. Hiukset eivät tee ihmisestä kaunista. Tällainen asenne on hyvin kapeakatseinen ja epäkunnioittava niitä ihmisiä kohtaan, jotka ovat menettäneet hiuksensa tahtomattaan sairauden takia”, kommentoi toinen.

Ratajkowski päätyikin muokkaamaan kuvatekstiään saamansa kritiikin seurauksena. Uudessa kuvatekstissä nainen vain ilmaisee innostuksensa mainoskasvona toimimisesta ja toivottaa ”hyvät hiuspäivät” tervetulleiksi. Voit katsoa naisen päivityksen alta tai tästä linkistä.

Myös hiustuotemerkki Kerastase otti kritiikin huomioon ja pyysi anteeksi omalla Instagram-tilillään.

”Tietenkään hiukset eivät määritä kauneutta. Kauneus on jotain henkisempää, kauneus on asenne, joka kumpuaa meidän kaikkien sisältä. Uusi muusamme Emily ajattelee, että hänen hiuksensa ovat hänelle tapa ilmaista itseään. Kuten hän sanoi, kaikki ovat kauniita omalla tavallaan, ja me olemme samaa mieltä. Pyydämme anteeksi edellisen kuvatekstimme väärinymmärtämisen puolesta, koska tuo teksti vaikutti yksioikoiselta ja siltä, että olemme unohtaneet kauneuden monet eri muodot”, Kerastase kirjoittaa.

Lue myös: Mallikaunotar Emily Ratajkowski poseeraa aina samassa asennossa - imartelee muodokasta vartaloa

Lähde: LADbible

Kilpailut

Uusimmat