Kuva: Getty Images

Museo kieltäytyi lainaamasta Donald Trumpille arvoteosta - tarjosivat sen sijaan vessanpönttöä

26.01.2018 20:15 - Katariina Auvinen

Donald Trump olisi toivonut lainaavansa Van Goghin arvoteoksen, mutta museo tarjosi hänelle kultaista vessanpönttöä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump, 71, on ehtinyt olla verrattain lyhyen aikaa presidenttinä, mutta onnistunut aiheuttamaan kohua räikeillä mielipiteillään. Nyt Trump on päättänyt kunnostautua sisustuksen puolella. 

Yhdysvaltojen presidentillä on mahdollisuus sisustaa valkoisesta talosta se puoli, joka on hänen henkilökohtaisessa käytössään. Yleensä presidentit ovat pyytäneet museoilta lainaan arvoteoksia. 

Trump päätti myös pyytää museolta arvoteosta lainaan. Hän halusi seinälleen roikkumaan Van Goghin teoksen "Landscape with Snow". Museo ei kuitenkaan tästä innostunut ja torppasi presidentin pyynnön. Sen sijaan museolla oli tarjota heidän mielestään parempi vaihtoehto presidentin asuintilaan, kultainen vessanpönttö.

Museon kuraattorina toimiva Nancy Spector kertoo, että juuri tätä teosta ei siirrellä tai lainata kuin äärimmäisen erikoisissa tilanteissa. Mitä ilmeisimmin presidentin pyyntö ei ollut tällainen. Spector tarjosi täysin toimivaa ja 18 karaatin kiinteää kultaista pönttöä. 

Spector kertoo, että pönttö voitaisiin asentaa valkoiseen taloon, vaikkakin se on hieman hauras. Kulta pelkästään on arvoltaan miljoona dollaria, joka tarkoittaa noin 801 000 euroa. 

Valkoisesta talosta ei ole vielä saapunut vastausta siihen, otetaanko kultainen pönttö vastaan. 

Lue myös: Rajun seksin rakastajilla erikoiset turvasanamieltymykset - Donald Trump uusi suosikki

Lähde: Huffington Post 

Kilpailut

Uusimmat