Kuva: Getty Images

Matt LeBlanc puolustautuu: Frendit ei ole homofobinen eikä seksistinen sarja

21.02.2018 16:15 - Iiro Myllymäki

Suosikkisarjan näyttelijä on eri mieltä sarjaa kritisoivien kanssa.

Kirjoitimme aiemmin, miten jotkut Netflixistä Frendit-komediasarjaa katsoneet olivat sosiaalisessa mediassa kritisoineet sarjaa muun muassa homofobiseksi, seksistiseksi ja rasistiseksi. Tietyt sarjan juonikuviot ovat herättäneet kritiikkiä, ja jotkut ovat sitä mieltä, että nykyään samanlaisia vitsejä ei sopisi enää esittää.

Nyt yksi sarjan näyttelijöistä, Joeyn esittäjä Matt LeBlanc, 50, on viitannut näihin syytöksiin haastattelussa. Mies on kritiikkiä esittäneiden kanssa täysin eri mieltä.

– Olen kuullut huhuja, että Frendeihin on kohdistettu syytöksiä. En halua sen enempää puhua siitä. Olen eri mieltä kaiken sen kanssa. Frendien lähtökohtana oli teemat, jotka kestävät aikaa – luottamus, rakkaus, petos, perhe ja tuollaiset asiat, LeBlanc sanoo.

Frendejä on syytetty homofobiseksi sillä perusteella, että Chandler pelkäsi eräässä jaksossa homoksi leimaantumista ja Ross puolestaan leimasi miespuolisen lastenhoitajansa homoksi. Rasistisuutta on nähty siinä, että kymmenen kauden aikana sarjassa on vain kaksi merkittävää tummaihoista hahmoa. Myös Monican esittäminen takaumissa lihavana on herättänyt kritiikkiä lihavien ihmisten kustannuksella pilailusta.

Lue myös: "Frendit-elokuvan" traileri sekoitti internetin - katso pätkä, joka koskettaa

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat