Kuva: Youtube

Disney-prinsessan seksuaalisuudesta leimahti riita - vetoomus lesbouden kieltämisestä kerää nimiä

15.03.2018 18:15 - Iiro Myllymäki

Jotkut haluavat Frozen-elokuvan Elsa-prinsessalle tyttöystävän jatko-osassa, kun taas jotkut ovat tiukasti tätä vastaan.

Vuonna 2013 ilmestynyt Frozen-animaatio oli jättimenestys, ja Disney on tekemässä elokuvalle jatko-osaa. Vuonna 2016 fanit alkoivat netissä kampanjoida sen puolesta, että elokuvan Elsa-prinsessalle annettaisiin jatko-osassa tyttöystävä. Tämä tekisi Elsasta ensimmäisen HLBTQ-ihmisiä edustavan Disney-prinsessan.

Nyt asiaan on esitetty vastalause. LifePetitions-sivustolla on julkaistu vetoomus, jolla yritetään estää Elsan lesbous tulevassa elokuvassa. Vetoomus on saanut yli 10 000 allekirjoitusta.

”Viime vuosina Disney on altistanut lastenohjelmiaan HLBT-agendalle, ja jopa Frozen-elokuvaa ylistettiin liberaalien kommentoijien piireissä hienovaraisesta homomyönteisyydestä. Nuoret tytöt saavat jo nyt joka puolelta yhteiskuntaa hämmentäviä ja huolestuttavia viestejä seksuaalisuudesta. Nyt kaikkien perinteisten perhearvojen vaalijoiden on aika yhdistää voimansa ja sanoa Disneylle, ettei sen tule antaa periksi pienelle ryhmälle radikaaleja aktivisteja”, vetoomuksessa kirjoitetaan.

Frozen-elokuvan ohjaaja Jennifer Lee kommentoi hiljattain ihmisten toiveita saada Elsalle tyttöystävä. Lee kertoi, että hän kokee tärkeäksi, että tällaista keskustelua käydään.

- Meillä on ollut paljon keskustelua siitä, mihin suuntaan menemme tämän asian kanssa. Olemme hyvin tarkkoja näistä asioista, Lee sanoi.

Frozenin jatko-osan on määrä saada ensi-iltansa ensi vuonna.

Lue myös: Frozenin Elsaksi pukeutunut mies auttoi poliisit pinteestä - videosta nettihitti

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat