Kuva: Essi Nylund

Mitä ihmettä, Aku Louhimies palkitaan gaalassa, jossa vastustetaan vallan väärinkäyttöä?

21.03.2018 13:30 - Henna Koste

Jussi-gaalajärjestäjät uskovat Louhimies-kohun vaikuttavan perjantaina järjestettävän juhlan tunnelmaan.

Ylen maanantaina julkaisema juttu elokuvaohjaaja Aku Louhimiehen kyseenalaisista työmetodeista synnytti hetkessä valtavan kohun. Monet eturivin naisnäyttelijöistä avautuivat Louhimiehen alistavasta ja nöyryyttävästä tavasta ohjata. Voit lukea lisää tapauksesta täältä. Louhimies pyysi anteeksi Ylen A-studiossa heti maanantai-iltana.

Jussi-gaalaa juhlitaan perjantaina. Teemana on seksuaalisen häirinnän ja vallan väärinkäytön loppuminen elokuva-alalla. Teema oli päätetty ennen kuin Louhimies-kohu tuli ilmi. Filmiauran puheenjohtaja Manna Katajisto uskoo, että tapaus puhuttaa perjantain juhlassa.

- Varmasti se näkyy tunnelmassa ja puheissa. Kyseessä on kuitenkin elokuva-alan suurin yhteinen juhla, jossa kerran vuodessa tavataan isolla porukalla. Keskustelu ei kuitenkaan ole huono, vaan hyvä asia, Katajisto huomauttaa.

Vieraita on pyydetty pukemaan valkoinen nauha tukeakseen teemaa.

- Sen voi pukea vapaalla tyylillä vaikka rintaan tai ranteeseen. Uskon, että niitä nähdään gaalassa paljon. Aion itsekin laittaa valkoisen nauhan, Katajisto kertoo.

Louhimiehen osallistumisesta Katajistolla ei ole tietoa. Ohjaaja on ehdolla kolmessa kategoriassa. Katajisto ei halua spekuloida, miten gaalayleisö reagoi mahdolliseen voittoon.

- Sen näkee sitten, hän toteaa.

Lue myös: Outi Mäenpää pelkää Louhimies-keskustelun menevän väärille raiteille: Uhrit eivät ole ruikuttajia

Kilpailut

Uusimmat