Kuva: Linda Lipponen Photography

Sini Ariell ryhtyi somelakkoon lapsen sairaskohtauksen myötä: ”Olin aika pettynyt omaan käytökseeni"

10.04.2018 21:15 - Emmi Moilanen

Australiassa asuva pin-up malli kertoo, että aiemmin hänellä oli kännykkä kädessään koko ajan. Someen palaaminen ei ole houkutellut lakon aikana lainkaan.

Sadan päivän somelakon helmikuussa aloittanut pin-up-malli Sini Ariell, 36, kertoo Voice.fi-sivuston haastattelussa, että kännykän selaaminen vei aikaisemmin hänen päivästään runsaasti aikaa.

- En voi edes sanoa kuinka paljon se teki tunneissa, koska kännykkä oli koko ajan kädessäni. Se on jännä, kuinka joku niin typerä kapistus muuttuu niin tärkeäksi, että se on sinulle kuin elämäntapa, nainen kertoo.

Alle vuoden ikäisen Penny-tyttären äiti toteaa myös, että on välittömästi huomannut lakon tuomat positiiviset vaikutukset elämässään.

- On ollut huojentunut olo, kun ei tarvitse ottaa kännykkää mukaan lähtiessäni vauvan kanssa lenkille. Kännykkä voi myös jäädä olohuoneeseen silloin, kun vietän aikaa keittiössä kavereideni kanssa. Enhän minä tarvitse sitä yhtään mihinkään, kaiken kaikkiaan todella vapauttava kokemus, Sini Ariell kuvailee tuntemuksiaan lakon aikana.

Lapsen sairaskohtaus havahdutti

Sini Ariell kertoo, että lapsen sairastuminen oli hetki, joka havahdutti hänet pohtimaan omaa sosiaalisen median käyttöään tarkemmin.

- Penny sai tärinäkohtauksen ja lähdimme sairaalaan. Ensimmäinen asia mitä ajattelin, oli, että pitäisiköhän ottaa lapsesta kuva sairaalavuoteella, merkitä meidän olevan sairaalassa ja kertoa siihen mitä on tapahtunut.

Sini Ariell toteaa, että järkyttyi omaa ajatuksen kulkuaan.

- Sitten ajattelin heti, kuinka voin edes miettiä tekeväni jotain sellaista, kun minun pitäisi keskittyä vauvaan ja siihen, että hänellä on kaikki hyvin.

- Tämä kokemus havahdutti ja olin aika pettynyt omaan käytökseeni. Siihen päivään loppui somen rämppäämiseni, hän jatkaa.

Menetettyä aikaa ei saa takaisin

Sini Ariell on jälkeenpäin huomannut, kuinka paljon puhelimen ruudun tuijottaminen vei aikaa äitiydeltä sekä muilta tärkeiltä asioilta elämässä. Nainen toteaa, että jatkuva somen käyttö on jälkikäteen aiheuttanut "huono äiti" -tuntemuksia.

- Kyllä sen huomaa, että on jäänyt paljosta paitsi, kun tuijottaa maailmaa sen puhelimen ruudun läpi ja miettii, mistä saisi hyvän kuvan napattua, jonka voisi päivittää someen. Se meni ylikierroksille kyllä.

Sini Ariell painottaa, ettei ole kaivannut lakkonsa aikana sosiaalista mediaa lainkaan. Hän suosittelee vastaavaa kokeilua myös muille äideille, sillä lapset ovat pieniä vain hetken.

- Some ei anna sinulle jälkikäteen yhtään mitään. Kun olet istunut nenä kiinni kännykässä ja menettänyt ne muistot ja tilanteet, et sinä saa niitä enää takaisin. Se on surullista.

Lue myös: Sini Ariell teki radikaalin muodonmuutoksen - ajoi puolet päästään kaljuksi!

Lue myös: Sini Ariell brutaalin rehellisenä vauva-arjesta: "Tämä on aivan v*tun perseestä"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat