Kuva: Senja Rapila

Anna Puu järkyttyi saamastaan ulkonäkökritiikistä: "Miltä tuntuisi, jos joku sanoisi sinulle noin?"

09.05.2018 21:45 - Senja Rapila

Suomalaistähti ymmärtää, että julkisella ammatilla on varjopuolensa. Viime talvena Anna Puu joutui rajun ulkonäkökritiikin kohteeksi.

Uutisoimme viime vuoden lopussa Anna Puun, 36, julkaisemasta kuvasta, mitä ihmiset kritisoivat ja arvostelivat rankasti. Otoksessa artisti poseeraa kylpytakissa hoikan näköisenä. Monet tuolloin kommentoivat, että suomalaistähti on liian hoikassa kunnossa.

Monet kuvailivat suomalaistähteä Instagramissa "kuihtuneeksi", "anorektiseksi", "luurangoksi" ja kehottivat häntä syömään enemmän. Tapaus aiheutti monelle mielipahaa.

Anna Puu kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että ulkonäön arvostelu ja tarkkailu kuuluu valitettavasti julkisuuden henkilön elämään. Se ei kuitenkaan tarkoita, että asia olisi hänen mielestään hyväksyttävää.

- Mielestäni se on tarpeetonta, mutta todella isolla osalla ihmisistä on varmaan sellainen ajatus, että on huolestunut ja haluaa ilmaista sen minulle. Sitten se saattaa tulla vain vähän tökerösti sieltä suusta, hän pohtii haastattelussa.

- Kyllä toivoisin ihmisiltä aina sitä ajatusta siitä, että miltä sinusta tuntuisi, jos joku sanoisi sinulle noin. Mutta samaan aikaan kai se on sitä, että meitä julkisuuden henkilöitä ei osata pitää samalla tavalla ihmisinä. Että kun on julkisuudessa, sitten voi julkisuudessa laukoa ihan mitä tahansa.

Monesti myös medioiden uutisointitapa artistin lisäämästä kuvasta voi aiheuttaa ihmisille mielikuvia, joita he eivät muuten saisi otoksesta.

- Aika usein tuollaiset tilanteet menee niin, että ne pohjustetaan jossain mediassa esimerkiksi sanoin "shokeeraava kuva", että käytetään jotain superlatiivisanaa. Silloin ihmisellä on joku tietty asenne jo valmiiksi ennen kuin on nähnyt koko kuvaa.

Anna Puu kertoo, että hän kamppailee oman päänsä sisällä ulkonäköpaineista.

- En pidä niitä uraan liittyvinä asioina, ne on enemmän pään sisäisiä asioita. Näen vaikka jonkun kuvan joka on otettu keikalla ja ajattelen, että ou mai gaad mikä käsivarsi tai jotain. Että kiinnittää huomiota niihin asioihin, mistä on valmiiksi olemassa jo se kompleksi. Sitten kun sitä kuvaa katsoo vaikka vuoden päästä uudelleen, niin sitä ajattelee että vitsit näytänpä hyvältä tuossa!

Lue myös: Elastinen: "Viime vuosi isänä on opettanut minulle uusia ulottuvuuksia elämästä"

Lue myös: Anna Puu fanituksesta: "Katseet häiritsevät enemmän, kun olen alasti uimahallissa"

Kilpailut

Uusimmat